Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Reageert u slecht op aarbeien?

wellicht is het een aardbei-allergie

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Circa 1 à 2% van de bevolking kampt met een voedselallergie. Bij een aardbei-allergie reageert het lichaam op in principe ongevaarlijke stoffen door antilichamen aan te maken. Bij een aardbei-allergie zijn de zaadjes van de aardbei de boosdoener.

Symptomen aardbei-allergie

De symptomen van een aardbei allergie zijn over het algemeen hetzelfde als die voor een voedselallergie. Je kunt onder andere last krijgen van:
 • Jeuk aan de huid
 • Blaren op lippen en gehemelte
 • Opgezwollen keel
 • Huidbultjes
 • Darmklachten
De symptomen van een aardbei-allergie kunnen verschillen van persoon tot persoon, en de mate van de klachten zijn ook verschillend. Zo kan de één een beetje last krijgen wanneer de voedingsstoffen per ongeluk genuttigd worden, maar kan het voor de ander dodelijk zijn.

Gevolgen aardbei-allergie

Een aardbei allergie kan ongemakkelijk en in sommige gevallen gevaarlijk zijn. Aardbeien vind je terug in veel producten en die zullen vermeden moeten worden. Wanneer dit niet gebeurt krijg je last van bovenstaande klachten. Het verschilt per persoon in wat voor mate je reageert op een aardbei-allergie. In sommige gevallen is dit zeer ernstig en kan een klein beetje al grote gevolgen hebben;
 • Last van vervelende klachten;
 • Daardoor belemmering in het dagelijks leven;
 • Verstikking in zeldzame, maar ernstige gevallen.

Testen aardbei-allergie

Doordat een aardbei allergie enorm vervelende klachten kan geven is het testen op een aardbei allergie zeer verstandig. Doordat het zich op latere leeftijd kan ontwikkelen is het noodzakelijk om je te laten testen om zeker te weten waar je vervelende klachten vandaan komen. Het kan immers gevaarlijk zijn. Het testen van een aardbei-allergie kan zeer eenvoudig en kan je helpen bij het voorkomen en verhelpen van vervelende klachten in de toekomst. Het testen van een aardbei-allergie kan zeer éénvoudig:
 • Je bestelt de voedseltest online
 • De test wordt naar je thuisgestuurd, deze past door de brievenbus
 • Je neemt een klein druppeltje bloed af (volgens de instructies)
 • Je retourneert het materiaal naar het laboratorium, waar je bloedwaardes worden onderzocht
 • Na enkele dagen ontvang je professioneel resultaat
Veel mensen met een allergie kiezen ervoor om een op deze manier een test af te nemen door het gemak en doordat de kosten veel lager liggen dan wanneer je een test laat afnemen bij de huisarts. Bestel test

Genezen aardbei-allergie

Over het algemeen is een voedselallergie niet te genezen, dus een aardbei allergie ook niet. Het kan wel zijn dat je een aardbei allergie op latere leeftijd ontwikkelt, waardoor je dit eerst zonder problemen hebt kunnen eten, maar er inmiddels niet meer goed tegen kunt. Het compleet uitsluiten van aardbeien in je dieet is dus het meest verstandig, omdat een aardbei-allergie niet te genezen is, ook niet op latere leeftijd. Wil je zeker weten of je allergisch bent voor aardbeien? Doe de test, zo weet je zeker of je nog aardbeien kan eten zonder gevolgen.

Recepten aardbei-allergie

Voor een aardbei allergie worden geen recepten voorgeschreven. Wanneer je er zeker van bent dat je een aardbei allergie hebt, zul je er voor moeten zorgen dat je geen voedingsstoffen hiervan meer binnen krijgt. Het bezoeken van een diëtist kan je helpen bij het samenstellen van een aardbeivrij dieet. Er zullen dus geen recepten voor je worden uitgeschreven wanneer je last hebt van een aardbei-allergie.

Bestel deze test

Aardbeien zijn een zoete verleiding

maar laat je testen, wanneer de bovenstaande symptomen voorkomen

Voedselintolerantie Test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test