Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Aardbei allergie. Reageert u slecht op aardbeien?

wellicht is het een aardbei-allergie

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties. Circa 1 à 2% van de bevolking kampt met een voedselallergie. Bij een aardbei-allergie reageert het lichaam op in principe ongevaarlijke stoffen door antilichamen aan te maken. Bij een aardbei-allergie zijn de zaadjes van de aardbei de boosdoener.

Aardbei allergie

Heb jij last van lichamelijke klachten na het eten van aardbeien? Dan kan er sprake zijn van een allergische reactie. Er zijn namelijk veel mensen die last hebben van een aardbeien allergie. Bij een allergie geeft het immuunsysteem een overdreven reactie af. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een loopneus, jeuk, benauwd, uitslag of zwellingen krijgen.  Ben jij benieuwd wat een aardbeien allergie precies inhoudt? Lees dan verder. Bestel test

Wat is een aardbei allergie?

Een aardbei is een fruitsoort. In de zomer komen aardbeien gewoon uit Nederland. Per jaar wordt er maar liefst 60 miljoen kilo aan aardbeien verbouwd. Een aardbei is vooral opgebouwd uit koolhydraten, maar bevat daarnaast ook eiwitten. Wanneer je allergisch bent voor aardbeien, dan geeft jouw lichaam een reactie op de eiwitten uit het fruit. Bij een allergische reactie herkent het immuunsysteem de eiwitten niet. Hierdoor wordt het eiwit bestempeld als lichaamsvreemde stof. Het stofje histamine in het lichaam geeft vervolgens een allergische reactie af. Een allergie hoeft echter niet altijd schadelijk te zijn voor het lichaam.

Een aardbei allergie kan aangeboren zijn of het kan op een latere leeftijd optreden. Wanneer je een allergie ontwikkelt op latere leeftijd, dan komt het vaak alleen plaatselijk op het lichaam voor. Bij een aangeboren allergie komt de reactie meestal in het hele lichaam voor. Leven met een aardbeien allergie kan ongemakkelijk zijn. Aardbeien vind je namelijk terug in veel producten en die zullen vermeden moeten worden. Het kan weliswaar per persoon verschillen in wat voor mate je reageert op een aardbei allergie.

Symptomen aardbei allergie

De allergische reactie die een aardbei allergie creëert kun je meestal zien aan de mond en de huid. De symptomen van een aardbeien allergie zijn bijvoorbeeld:

  •  Jeuk aan de huid
  • Blaren op lippen en gehemelte
  • Opgezwollen keel
  • Huidbultjes
  • Darmklachten

Aardbei allergie of intolerantie?

Veel mensen denken dat ze een allergie hebben, maar dit is niet altijd het geval. In feite heeft slechts circa 1 á 2 % van de bevolking daadwerkelijk een allergie. Als jouw lichaam een reactie geeft nadat je aardbeien hebt gegeten, dan kan het ook een aardbei intolerantie zijn. Bij een allergie geeft jouw lichaam dus een reactie af op eiwitten uit de voedingsstof, terwijl een intolerantie reageert op de koolhydraten uit de voedingsstof. De symptomen komen vaak overeen, maar wanneer je een allergietest uitvoert dan zul je geen resultaat zien indien je intolerant bent.

Daarom bieden wij de voedselintolerantie test aan. Naast dat je wordt getest op een aardbeien intolerantie word je ook nog getest op 120 andere voedselintoleranties. Wanneer jij de uitslag van de test thuis ontvangt, dan weet je dus precies wat je beter wel en niet kunt eten. Vervolgens kun je hierop je voedingspatroon afstemmen met als resultaat dat je nooit meer last hebt van die vervelende klachten!

Bestel test

Aardbeien zijn een zoete verleiding

maar laat je testen, wanneer de bovenstaande symptomen voorkomen

Voedselintolerantie Test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test