Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Geeft gist jou lichamelijke klachten?

wellicht heeft dit te maken met een gistallergie!

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Gist is een eencellige schimmel die onder andere te vinden is op planten en in fruit. Bij een gistallergie reageert je lichaam op stoffen die hij denk dat gevaarlijk zijn door histamine aan te maken. Dit geeft enorm vervelende klachten.

Symptomen gistallergie

Wanneer je last hebt van een gistallergie kan dit vervelende klachten geven. Een aantal symptomen van een gistallergie zijn;
 • Vermoeidheidsklachten;
 • Moeite met ademhalen;
 • Buikkrampen en/of diarree.
Klachten van een gistallergie kunnen enigszins verschillen van persoon tot persoon en kunnen overlappend zijn met andere voedsel allergieën. Houd dus goed in de gaten wanneer je last krijg van de klachten en of het gaat om een gistallergie of een andere voedselallergie. Bestel test

Gevolgen gistallergie

Een gistallergie is zeer ernstig wanneer je erg last hebt van klachten. Wanneer je deze niet behandelt kan het zelfs dodelijk zijn. Het is dus belangrijk om te weten of je een gistallergie hebt en wat je hier aan kunt doen. Omdat je niet altijd vanaf de geboorte klachten krijgt, maar soms op latere leeftijd een allergie ontwikkelt, is het belangrijk om je ogen hier niet voor te sluiten. De meest vervelende gevolgen van een gistallergie (kunnen) zijn;
 • Dagelijkse belemmering door klachten;
 • Verstikking (in ernstige gevallen);
 • Vermoeidheid.

Testen gistallergie

Het is dus noodzakelijk om je te laten testen op een gistallergie wanneer je last hebt van de bovengenoemde klachten. Wanneer je er zeker van bent een gistallergie te hebben dien je belangrijke vervolgstappen te nemen om de allergie zo min mogelijk je leven te laten beïnvloeden. Doordat allergieën en de klachten er van erg op elkaar kunnen lijken is het belangrijk om je te laten testen. Vooral voedselallergieën zijn overlappend wanneer het om klachten gaat, dus zorg ervoor dat je zeker weet om welke allergie het gaat. Het testen van een gistallergie kan zeer éénvoudig:
 • Bestel een gistallergietest online
 • De test ontvang je thuis via de brievenbus
 • Neem een bloeddrupje af en stuur dit op naar het laboratorium
 • Laat je waardes onderzoeken
 • Ontvang de resultaten
Veel mensen met een voedselallergie kiezen ervoor om zelf een allergietest af te nemen door het gemak en doordat de kosten veel lager liggen dan wanneer je een test laat afnemen bij een huisarts. Bestel een test

Genezen gistallergie

Een gistallergie is niet te genezen, je zult dit helaas je hele leven bij je dragen. Gelukkig valt er heel goed te leven met een gistallergie, zodat het je dagelijkse leven niet hoeft te beïnvloeden. Wat niet algemeen bekend is, is dat allergieën ook op latere leeftijd ontwikkeld kunnen worden. Een gistallergie kan iemand van jongs af aan al hebben, maar kan zich helaas ook op latere leeftijd ontwikkelen.

Recepten gistallergie

Bij een gistallergie wordt normaal gesproken geen recept voorgeschreven. Met behulp van een diëtist kun je een gistvrij dieet samenstellen zodat je geen gist voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt natuurlijk ook zelf goed kijken in welke producten zich gist bevinden en deze vermijden, er zijn vaak vervangende producten voor producten waar gist in zit. Recepten zullen dus niet nodig zijn wanneer je een gistallergie hebt.

Bestel direct jouw test

Wil jij weten of jouw lichaam een allergie heeft voor gist?

Bestel dan nu onze Voedselintolerantie test en kom erachter

Bestel de test hier

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test