Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Last van je darmen bij het eten van gluten?

Wellicht heb je te maken met een glutenallergie?

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Gluten zijn eiwitten die zich bevinden in tarwe en bestaan uit 2 onderdelen: glutenine en gliadine. Wanneer je een glutenallergie hebt, kun je glutenine niet verdragen. Wereldwijd hebben 6,5 miljoen mensen een glutenallergie.

Symptomen glutenallergie

Wanneer je een glutenallergie hebt, kun je last hebben van diverse symptomen. Je hoeft overigens niet last te hebben van alle symptomen;
 • Diarree, verstopping, geurende ontlasting;
 • Depressiviteit;
 • Opgeblazen gevoel;
 • Buikpijn;
 • Gewichtsverlies;
 • Onvruchtbaarheid.
Doordat veel van deze symptomen overeenkomen met PDS (prikkelbaar darmsyndroom), wordt dit vaak onterecht aangezien voor PDS.

Gevolgen glutenallergie

Wanneer je last hebt van een glutenallergie, kan een broodkruimel met glutenine al gevaarlijk zijn. Van symptomen als buikpijn tot levensgevaarlijke reacties, de gevolgen van van gluteninname bij een glutenallergie zijn zeer vervelend;
 • Levenslange klachten bij inname gluten;
 • Belemmering in het dagelijkse leven;
 • Verstikking.

Testen glutenallergie

Doordat een glutenallergie ernstige gevolgen kan hebben, is het testen op een glutenallergie noodzaak. Zo kun je vaststellen om wat voor allergie of ziekte het gaat en kun je hier op reageren. Omdat sommige mensen geen broodkruimel verdragen is het belangrijk om jezelf te laten testen. Het testen van een glutenallergie helpt je met het voorkomen van veel problemen. Het testen van een glutenallergie kan zeer éénvoudig:
 • Stap 1: bestellen van een voedseltest
 • Stap 2: ontvangen van voedseltest (past door je brievenbus
 • Stap 3: bloedafname (volgens instructies
 • Stap 4: Retourneren van materiaal naar laboratorium
 • Stap 5: Ontvangen van professioneel resultaat
Deze manier van het testen op een allergie is veelal goedkoper dan bij een huisarts en kan uiteraard op een tijdstip naar keuze! Daarom kiezen veel mensen ervoor om deze manier te testen op een allergie. Bestel test

Genezen glutenallergie

Helaas zul je nooit over glutenallergie een groeien. Hoewel het wel vaker op latere leeftijd wordt vastgesteld, zul je dit je hele leven bij je dragen. Het volgen van een strikt dieet kan er wel voor zorgen dat je (vrijwel) geen glutenine binnenkrijgt, waardoor je geen last krijgt van klachten. Een glutenallergie kan dus niet genezen, maar je kan er wel voor zorgen dat het je leven zo weinig mogelijk belemmerd door het volgen van een glutenvrij dieet.

Recepten glutenallergie

Wat voor recepten krijg je bij een glutenallergie? In de basis wordt er geen medicatie voorgeschreven aan iemand met een glutenallergie. Het is verstandig om zelf te onderzoeken welke producten glutenine (gluten) bevatten en om deze te verwijderen uit je voedingspatroon. Het is noodzakelijk om geen gluten binnen te krijgen en zodoende geen allergische reactie te veroorzaken. Wanneer je deze wel binnenkrijgt kan het enorm vervelende klachten geven en voor sommige mensen zelfs dodelijk zijn!

Bestel test

Zeker weten of je lichaam een allergie heeft op Gluten?

Gebruik onze Voedselintolerantie Test en sluit vele andere ingrediënten uit

Voedselintolerantie Test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test