Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Glutenallergie. Last van je darmen bij het eten van gluten?

Wellicht heb je te maken met een glutenallergie?

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties. Gluten zijn eiwitten die zich bevinden in tarwe en bestaan uit 2 onderdelen: glutenine en gliadine. Wanneer je een glutenallergie hebt, kun je glutenine niet verdragen. Wereldwijd hebben 6,5 miljoen mensen een glutenallergie.

Glutenallergie

Ervaar jij heftige lichamelijke reacties na het eten van gluten? Misschien denk jij dan last te hebben van een glutenallergie, maar dat is hoogstwaarschijnlijk niet juist. Wanneer mensen gluten echt niet kunnen verdragen, dan wordt dat “coeliakie”,  ofwel een glutenintolerantie, genoemd. Coeliakie is een chronische auto-immuunziekte. In Nederland zijn er maar liefst 16.000 mensen die last hebben van deze heftige aandoening. Als je last hebt van een glutenintolerantie, dan kan het dieet samenstellen best lastig zijn. Gluten zijn namelijk de eiwitten die voorkomen in granen. Denk bijvoorbeeld aan rogge, gerst, tarwe en spelt. Granen zijn verwerkt in veel producten die wij dagelijks eten. Hierdoor kan leven met een glutenintolerantie behoorlijk wat uitdagingen met zich mee brengen. Bestel test

Wat is coeliakie?

Wanneer je coeliakie hebt, dan reageert jouw lichaam heftig zodra je gluten eet. Een glutenintolerantie is namelijk een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het lichaam bij het eten van gluten direct antistoffen aanmaakt tegen eigen lichaamscellen. Het slijmvlies in de dunne darm zal vervolgens worden aangetast. Hierdoor kun je ernstige lichamelijke klachten oplopen. Bovendien zal het lichaam daardoor de voedingsstoffen niet goed meer opnemen. Wanneer het lichaam te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kan er bloedarmoede of botontkalking ontstaan. De exacte klachten kunnen uiteraard per persoon verschillen. De een zal de klachten bijvoorbeeld heftiger ervaren dan de ander.

Symptomen coeliakie

Coeliakie kan optreden op verschillende leeftijden. Het is overigens lastig om de ziekte vast te stellen, omdat de klachten zeer verschillend kunnen zijn. Bovendien lijken de klachten vaak op PDS (prikkelbaar darmsyndroom). Daarom worden deze twee aandoeningen wel eens door elkaar gehaald.  Voorbeelden van klachten van een glutenintolerantie zijn:

 • Diarree of verstopping
 • Vettige ontlasting
 • Opgezette buik
 • Verminderde eetlust
 • Buikpijn
 • Overgeven

Wanneer je er niet van bewust bent dat je coeliakie hebt en je blijft gluten gewoon eten, dan kunnen er heftige klachten optreden. Denk je dat er een kans is dat je een glutenintolerantie hebt? Doe dan een glutenintolerantie test! Daardoor weet je zeker wat er aan de hand is. Wanneer je namelijk voor een langere tijd gluten eet, maar hier eigenlijk intolerant voor bent, dan kunnen de volgende klachten optreden:

 • Te late puberteit
 • Stagnering in de groei
 • Depressiviteit
 • Gewichtsverlies
 • Onvruchtbaarheid
 • Bloedarmoede
 • Botontkalking

Heb ik te maken met een glutenintolerantie?

Als je veel symptomen van coeliakie hebt nadat je gluten hebt gegeten, dan adviseren wij je om zeker een test af te nemen. Een glutenintolerantie kan immers op de lange termijn vervelende klachten geven. Bestel daarom vandaag nog de test! Binnen enkele dagen kun jij de test thuis verwachten. Daarmee neem je een bloedmonster af. Vervolgens stuur je deze terug naar ons lab. Daar onderzoeken de experts of er inderdaad antistoffen tegen gluten aanwezig zijn in jouw lichaam.

Naast dat je wordt getest op een glutenintolerantie, kunnen wij met deze bloedtest tevens meer dan 100 andere voedselintoleranties vaststellen. Wanneer je immers weet waarvoor je intolerant bent, dan kun je hier rekening mee houden. Vervolgens ervaar je die vervelende klachten nooit meer!

Bestel test

Zeker weten of je lichaam een allergie heeft op Gluten?

Gebruik onze Voedselintolerantie Test en sluit vele andere ingrediënten uit

Voedselintolerantie Test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test