Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Alcoholallergie. Ben je allergisch voor alcohol?

Kom er achter door te kijken naar de symptomen en laat je testen!

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties. Een alcoholallergie kan zeer vervelend zijn. Vaak wordt een allergie voor alcohol verward met andere voedselallergieën, doordat het die voedingsstoffen bevat (denk aan graan in bier). Wanneer je last hebt van een alcoholallergie kun je last hebben van vervelende klachten en is het noodzakelijk een allergietest te doen.

Alcoholallergie

Denk jij dat je te maken hebt met een alcoholallergie? Veel mensen denken dat ze last hebben van een allergie wanneer het lichaam raar reageert na het eten of drinken van iets. Gelukkig is het zo dat maar 2% van de bevolking daadwerkelijk een allergie heeft. Wanneer jouw lichaam raar reageert nadat je iets hebt gegeten, dan is de kans groter dat je eigenlijk een voedselintolerantie hebt. Allergie en intolerantie worden namelijk vaak door elkaar gehaald. Om te achterhalen of je te maken hebt met een intolerantie, kun je onze voedselintolerantie test bestellen. Daarnaast kun je ook eerst meer informatie lezen over een alcoholintolerantie op deze website. Als je meer wilt weten over een alcoholallergie, lees dan verder op deze pagina.

Wat is een alcoholallergie?

Een echte alcoholallergie is zeer zeldzaam. Wanneer je allergisch bent voor alcohol, dan ben je eerder allergisch voor één van de ingrediënten die in alcohol verwerkt zijn. Denk bijvoorbeeld aan druiven, gerst, gist hop, gluten rogge en tarwe. Wanneer jouw lichaam vreemde reacties toont na het drinken van alcohol, dan is de kans groter dat je eigenlijk te maken hebt met een alcoholintolerantie. Bij een intolerantie is het lichaam namelijk niet in staat om alcohol af te breken. Symptomen van een alcoholintolerantie zijn bijvoorbeeld: misselijkheid, netelroos of een piepende ademhaling. Overigens is een alcoholintolerantie vaak genetisch bepaald.

Symptomen alcoholallergie

Allergische reacties na het drinken van alcohol heeft dus doorgaans te maken met de ingrediënten die in het drankje verwerkt zijn. Wanneer er allergische reacties optreden, dan herkent jouw lichaam een of meerdere ingrediënten niet. Hierdoor maakt het lichaam vervolgens antistoffen aan. Symptomen van een alcoholallergie kunnen zijn:

  • Huiduitslag
  • Bewustzijnsverlies
  • Buikkrampen
  • Ademhalingsproblemen
  • Anafylaxie (allergische reacties zoals zwakke polsslag, misselijkheid, braken)
  • Buikkrampen

Heb ik te maken met een alcoholallergie?

Inschatten of je te maken hebt met een alcoholallergie is best lastig, omdat je simpelweg een kater kunt hebben. Daarom adviseren wij jou om eerder een intolerantie test af te nemen. Hiermee weet je namelijk zeker of je intolerant bent voor alcohol. Wanneer je bewust bent van jouw alcoholintolerantie, dan kun je hier beter naar handelen. Helaas zijn er geen medicijnen tegen een alcoholallergie of intolerantie. Het enige wat je kunt doen is gewoonweg geen alcohol consumeren.

De kans is groter dat je helemaal niet intolerant of allergisch bent voor alcohol. Dit komt immers zeer zelden voor. Wel bestaat de kans dat je intolerant bent voor ingrediënten die onder andere in alcoholische dranken zitten. Hier kun je eenvoudig achter komen door een intolerantie test te doen. Met deze voedselintolerantie test word je namelijk getest op meer dan 100 voedingsstoffen. Na het afnemen van de test weet jij vervolgens precies welke voedingsstoffen jouw lichaam wel en niet kan verdragen. Wel zo handig natuurlijk, want dan kun je er vervolgens rekening mee houden tijdens je dieet. Hierdoor zul je de vervelende klachten nooit meer ervaren! Op onze voedselintolerantie test pagina kun je meer lezen over de mogelijke voedselintoleranties en de test.

Bestel direct een test

Zeker weten of je allergisch bent voor alcohol?

Zo weet je zeker wat je wel en niet meer kan eten en ervaar je minder ongemak. Met onze test wordt gekeken of je allergisch bent voor meer dan 120 voedingsmiddelen plus 15 additieven.

Bestel de test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test