Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Ben je allergisch voor alcohol?

Kom er achter door te kijken naar de symptomen en laat je testen!

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Een alcoholallergie kan zeer vervelend zijn. Vaak wordt een allergie voor alcohol verward met andere voedselallergieën, doordat het die voedingsstoffen bevat (denk aan graan in bier). Wanneer je last hebt van een alcoholallergie kun je last hebben van vervelende klachten en is het noodzakelijk een allergietest te doen.

Symptomen alcoholallergie

Wanneer je een allergisch bent voor alcohol, heb je waarschijnlijk last van de volgende klachten;

 • Buikklachten
 • Hoofdpijn
 • Misselijk
 • Verstopte neus of loopneus
 • Jeuk aan ogen

Gevolgen alcoholallergie

Wanneer je een alcoholallergie hebt zul je hoogstwaarschijnlijk last hebben gehad van (één van) bovenstaande klachten. Dit kan zeer vervelend zijn, en wanneer je hier niks tegen doet kan het zelfs dodelijk zijn. Waar de één last krijgt van een lichte irritatie kan voor een ander een druppel alcohol al fataal zijn. Het is dus zeer verstandig om jezelf te testen op een alcoholallergie.

 • Last van vervelende klachten;
 • Belemmering van dagelijks leven;
 • Teveel alcohol tijdens een allergie kan zeer gevaarlijk zijn.

Testen alcoholallergie

Doordat een alcoholallergie gevaarlijk kan zijn en ervoor kan zorgen dat het je dagelijkse leven beïnvloedt, is het zeer belangrijk om jezelf te testen op een alcoholallergie. Dit kan je helpen met het vinden van de oorzaak van jouw klachten en zekerheid te geven over de eventuele vervolgstappen. Het testen van een alcoholallergie is dus zeer belangrijk.

Het testen van een alcoholallergie kan zeer éénvoudig:

 • Bestel de test online
 • De test wordt naar je opgestuurd
 • Neem een druppeltje bloed af (volgens de instructies)
 • Stuur je materiaal op naar het laboratorium
 • Na enkele dagen ontvang je professioneel resultaat

Een allergietest afnemen bij een huisarts is prijzig en ongemakkelijk (reistijd, afspraak maken, etc.). Een online allergietest verkleind deze ongemakken en is veelal voordeliger. Veel mensen kiezen dus voor een online allergietest.

Bestel een test

Genezen alcoholallergie

Een alcoholallergie is net als alle andere voedsel allergieën niet te genezen. Het kan echter wel zo zijn dat je pas op latere leeftijd een allergie ontwikkelt. Je moet er dus rekening mee houden dat bovenstaande klachten dus op een bepaalde leeftijd ontstaan, maar niet meer zullen verdwijnen. Het is van belang dat je een alcoholvrij dieet volgt om zo de kans op klachten te minimaliseren. Doordat een alcoholallergie niet te genezen is, zul je geen alcohol kunnen nuttigen.

Recepten alcoholallergie

Bij een alcoholallergie worden geen recepten voorgeschreven. Het is van belang dat je zelf in de gaten houdt dat je geen alcohol binnenkrijgt. Doordat alcohol zich niet alleen in drank, maar ook in voedsel bevindt is het aan te raden een diëtist te bezoeken, deze kan je verder helpen met een dieet. Recepten zullen dus niet worden uitgegeven bij een alcoholallergie.

Bestel direct een test

Zeker weten of je allergisch bent voor alcohol?

Zo weet je zeker wat je wel en niet meer kan eten en ervaar je minder ongemak. Met onze test wordt gekeken of je allergisch bent voor meer dan 120 voedingsmiddelen plus 15 additieven.

Bestel de test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test