Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Vermoeidheid

Een voedselintolerantie kan zorgen voor vermoeidheid

Waarom voel ik me de hele tijd moe? Het gevoel van moe zijn is heel moeilijk te omschrijven, omdat iedereen er zijn eigen invulling aan geeft. Iedereen is van tijd tot tijd weleens moe en de reden ervan is meestal gebrek een slaap. Met levensstijlen die steeds hectischer en drukker worden , neemt ook het aantal mensen dat te maken heeft met langdurige moeheid, toe. Een op de tien mensen voelt zich constant moe, hoewel meer vrouwen dan mannen kampen met dit probleem.

Symptomen van vermoeidheid:

  • Altijd moe, ondanks een volledige nachtrust
  • Prikkelbaar gevoel
  • Fysiek uitgeput en voortdurend moe
  • Moeilijk kunnen concentreren
  • Er lang over doen om eenvoudige taken uit te voeren
  • Als u uzelf u afvraagt waarom u altijd moe bent en u zich lusteloos voelt zonder duidelijke oorzaak, is het allereerst verstandig u uw huisarts te bezoeken om uit te sluiten dat er sprake is van onderliggende medische aandoeningen zoals bloedarmoede, diabetes, slaapapneu en schildklier problemen.

Als u langdurige vermoeidheid blijft ervaren, kan het een goede gelegenheid zijn om uw voedingspatroon onder de loep te noemen.

Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu. Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden. Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’.

Voor hen met een aanhoudend moe gevoel is het ontdekken en begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op uw gezondheid en welzijn is belangrijk om u de best mogelijke keuzes te laten maken, zodat u uw energiepeil kunt verbeteren.

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 40 mensen die last hadden van acne, rapporteerde 88 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

  • Onderzoek onder 5286 mensen die deelnamen aan deze VoedselintolerantieTest – een voedsel specifieke test die IgG reacties meet, ook wel Enzyme Immuno Assay (EIA) of de ELISA bloedtest genoemd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.