Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Ademhalingsproblemen

Last van ademnood? Laat u eens testen op voedselintolerantie

Problemen met ademhalen We hebben allemaal een gewone verkoudheid zo nu en dan, waardoor we een loopneus, niesaanvallen of verstopte holtes hebben. Dit kan ongemakkelijk zijn tot de kou uit de lucht is en de luchtwegen weer normaal aanvoelen.

Echter, wanneer deze symptomen aanhouden, kan dit het gevolg zijn van een andere aandoening, zoals sinusitis (bijholteontsteking) of rhinitis (constante loopneus). Deze aandoeningen kunnen kortademigheid, pijn en hoofdpijn veroorzaken, waardoor u zich afgemat kunt voelen. Verstopping en zwelling kunnen worden verlicht door het gebruik van neusspray terwijl antibiotica bacteriële infecties kan behandelen. Andere medicijnen kunnen het risico op aanvallen beperken en ongemak verzachten, maar vaak krijgt u hierdoor last van ongewilde bijwerkingen en pakken meestal niet de grondoorzaak van het probleem aan. In een enquête in het Verenigd Koninkrijk, dachten meer dan twee derde van de astma patiënten dat verschillende soorten voedsel hun symptomen verergerden. Buiten de meer normale allergenen zoals stof, dierenhaar en pollen, kunnen voedingsstoffen in eten en drinken vaak bijdragen aan de aanwezigheid en aanhoudendheid van ademhalingsproblemen.

Symptomen van ademhalingsproblemen

Typische symptomen van ademhalingsproblemen zijn onder andere:

  • aanhoudende loopneus
  • Frequente verkoudheid en infecties
  • Verstopping van de voorhoofdholte, oren en/of neus

Ademhaling en voeding

Wanneer u last heeft van ademhalingsproblemen zonder duidelijke reden raden wij u aan om uw huisarts te raadplegen om onderliggende medische oorzaken waardoor u zich onwel voelt uit te sluiten. Wanneer u aanhoudende symptomen heeft van voorhoofdsholteontsteking of een loopneus kan dit een goede gelegenheid zijn om uw voeding eens nader te bestuderen. Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu.
Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden. Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’. Voor degenen met ademhalingsproblemen is het ontdekken en begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op je gezondheid en welzijn belangrijk om u de best mogelijke keuzes te laten maken om uw voedingspatroon en kwaliteit van leven te optimaliseren.

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 104 mensen die last hadden van kortademigheid, rapporteerde 89 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.