Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Voorbeelden van voedselintolerantie

Herkent u zich in één of meer van deze voorbeelden? Maak dan gebruik van de Voedselintolerantie Test

Bij een voedselintolerantie is er een intoleranties voor bepaald ingredienten. Bekijk hier de voorbeelden.

Voorbeelden van voedselintolerantie

Wanneer u een voedsel specifieke IgG reactie of ‘intolerantie’ heeft op een specifieke soort voedsel, drank of additief, kan het lichaam verschillende ontstekingsreacties geven wanneer het ingrediënt onjuist beoordeeld wordt door het lichaam (als zijnde een bedreiging).

In tegenstelling tot allergische reacties kunnen deze immuunreacties uitgesteld optreden tot wel 72 uur later, en variëren in sterkte, waardoor het verteringsstelsel, de huid, gewrichten, ademhaling, energieniveau en zelfs psychologische gezondheid beïnvloed kunnen worden.
Het begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedselintoleranties, en het effect die deze kunnen hebben op uw gezondheid en welzijn, is belangrijk om te zorgen dat u de beste keuzes maakt in uw dieet.

Ingrediëntenlijst

Bekijk hier de gehele ingredientenlijst waar wij op testen
Lees snel verder

Lactose intolerantie

Heeft u last van het nuttigen van zuivel?
Lees snel verder

Gluten intolerantie

Bent u gevoelig voor tarwe, couscous of andere producten wat gluten bevat?
Lees snel verder

Alcohol intolerantie

Ethanol of alcohol allergie is extreem zeldzaam, maar als u een intolerantie heeft voor alcoholische dranken, kan uw lichaam een ontstekingsreactie geven op proteïnen aanwezig in het fruit, of andere ingrediënten in de drank.
Lees snel verder

Ei-intolerantie

Er zijn veel producten die eieren bevatten, hetzij om te binden of in te dikken. U hiervan bewust worden is een belangrijke stap in het aanpassen van uw voedingspatroon.
Lees snel verder

Noten intolerantie

Er zijn veel producten die noten bevatten, hetzij als aroma of als broodbeleg.
Lees snel verder

Tarwe intolerantie

Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor tarwe bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken.
Lees snel verder

Gist intolerantie

Bakkers gebruiken gist om het deeg te laten rijzen en brouwers gebruiken gist om in suiker om te zetten en vervolgens alcohol te maken. Als u last heeft van gistintolerantie, kunt u ook reacties krijgen op paddenstoelen, truffels, blauwe kaas en mout die allemaal schimmels bevatten.
Lees snel verder

Haver intolerantie

Haver is te vinden in bepaalde granen en bepaald gebak. Het is aan te raden om het etiket bestuderen als u het niet zeker weet.
Lees snel verder

Maïs intolerantie

Maïs als ingrediënt op zich kan vrij makkelijk uit uw voedingspatroon verwijderd worden. De volgende voedingsmiddelen dienen wel te worden vermeden…
Lees snel verder

Zeevruchten intolerantie

Wanneer schelpdieren in een voedingsproduct zitten, staat dit meestal op de verpakking vermeld. Echter, het is een goed idee om uzelf bekend te maken met de verschillende soorten zeevruchten en schaal- of schelpdieren om er op te letten of u misschien een zeevruchtenintolerantie heeft..
Lees snel verder

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.