Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Migraine

Weten of migraine veroorzaak wordt door voedselintolerantie

Wat is migraine? Migraine is een kloppende, intense hoofdpijn. Pijnlijk en soms bijna invaliderend, migraine wordt soms vergezeld door misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht, geluid of geur. Migraine is meestal een terugkerend verschijnsel, en houdt dan tussen de 4 en 24 uur aan, soms ook langer. Tijdens een migraineaanval worden veranderingen in de chemische waarden en bloedvaten in de hersenen verantwoordelijk gehouden voor de pijnen.

Migraine symptomen:

Typische symptomen bij migraine zijn onder andere:

    • Intense, kloppende hoofdpijn, vaak gecombineerd met
    • Overgevoeligheid voor licht, geluid of geuren
    • Misselijkheid
    • Beperkt zicht of aura’s (zwevende/bewegende lichten die door het gezichtsveld bewegen)

Oorzaken van migraine

Wanneer u last heeft van ernstige hoofdpijnen of migraines raden wij u aan om uw huisarts te raadplegen om onderliggende medische oorzaken uit te sluiten. Wanneer u aanhoudende symptomen heeft van migraine kan dit een goede gelegenheid zijn om uw voeding eens nader te bestuderen. Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu. Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden. Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’.

Voor mensen met migraine kan het identificeren en uitsluiten van deze specifieke voedingsstoffen uit het dieet de zwaarte en/of de frequentie van hoofpijnen terugbrengen, of deze zelfs volledig stoppen. Voor degenen met migraine, is het ontdekken en begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op je gezondheid en welzijn belangrijk om u de best mogelijke keuzes te laten maken om uw voedingspatroon en kwaliteit van leven te optimaliseren.

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 104 mensen die last hadden van kortademigheid, rapporteerde 89 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

  • Onderzoek onder 5286 mensen die deelnamen aan deze VoedselintolerantieTest – een voedsel specifieke test die IgG reacties meet, ook wel Enzyme Immuno Assay (EIA) of de ELISA bloedtest genoemd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.