Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Jeukende huid

Niets is zo vervelend als een jeukende huid

Wat is een jeukende huid? Droge, ontstoken, en jeukende huid kan ongelooflijk vervelend zijn om mee te leven en de oorzaak aanwijzen kan vaak een lastig proces zijn. Een kwart van de mensen heeft een vorm van een huidaandoening, variërend van milde en onregelmatige aanvallen van jeuk en gevoeligheid tot chronische en pijnlijke eczeem. Degenen die leven met eczeem, astma of hooikoorts worden atopisch genoemd, met een overmatig actief immuunsysteem en een huid die gevoelig is voor ontsteking. Deze aandoening kan onder controle worden gehouden zo lang u de veroorzakende factoren kunt vermijden.

Oorzaken van een jeukende huid

Typische oorzaken van een jeukende huid omvatten:

  • een huidaandoening, zoals eczeem
  • een allergische reactie op chemische stoffen, materialen of stoffen
  • insectenbeten
  • schimmelinfecties
  • hormonale veranderingen in het lichaam

Bij zorgen over een jeukende huid dient u altijd eerst de huisarts te raadplegen om onderliggende medische aandoeningen, zoals die vermeld in de bovenstaande lijst, uit te sluiten. Mocht u doorlopend last houden van een jeukende huid zonder duidelijke reden, kan dit een goede gelegenheid zijn om eens nader naar het dieet te kijken.

Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu. Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden. Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’. Voor hen met een aanhoudende jeukende huid, het ontdekken en begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op uw gezondheid en welzijn is belangrijk om u de best mogelijke keuzes te laten maken, zodat u uw dieet en kwaliteit van leven kunt optimaliseren.

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 104 mensen die last hadden van kortademigheid, rapporteerde 89 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.