Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Reageert je lichaam slecht op zuivel?

Wellicht heeft dit te maken met een lactose allergie

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Lactose is een suikersoort dat zich bevindt in melk en melkproducten. Lactose moet verteerd worden door lactase (een enzymsoort) en wanneer dit niet of niet voldoende wordt aangemaakt, kan lactose uit melk en melkproducten niet goed verteerd worden. Als gevolg hiervan komt de lactose niet (voldoende) verteerd in de darmen terecht, waardoor het gaat vergisten. De klachten die hiervan ontstaan, zijn lactose-allergie klachten.

Symptomen lactose-allergie

Lactose-allergie geeft zeer duidelijke klachten, doordat er iets 'fout' gaat in de darmen. Er zijn een aantal symptomen waaraan je kunt herkennen dat je een lactose-allergie hebt;
 • Buikpijn of buikkramp;
 • Opgeblazen buik en opgeblazen gevoel;
 • Diarree (en onaangename geur);
 • Winderigheid.
Heb je last van één of meerdere van deze symptomen? Dan kan het goed zijn dat je te maken hebt met een lactose-allergie. Overigens heeft niet iedereen last van dezelfde klachten en zal de mate van  klachten verschillen per persoon. Doordat voedsel allergieën veelal dezelfde soort klachten geven is het verstandig om zeker te weten dat het om een lactose-allergie en niet om een andere voedselallergie. Deze symptomen zijn dus richtlijnen, het testen van een lactose-allergie is zeer verstandig.

Gevolgen lactose-allergie

Er is een verschil tussen lactose-intolerant of allergisch zijn. Wanneer je een intolerantie jegens lactose hebt, dan kun je in veel gevallen wel kleine hoeveelheden lactose verdragen. Bij een allergie is dit veelal anders, een druppel geeft al vervelende klachten. De meestvoorkomende en meest vervelende gevolgen die men ondervindt bij een lactose-allergie zijn;
 • Gevaar voor leven (een kleine hoeveelheid kan dodelijk zijn);
 • Vervelende klachten;
 • Belemmering in het dagelijks leven.
Nogmaals, de klachten kunnen verschillen per persoon, waarbij de één meer ernstige klachten heeft dan de ander, waardoor de gevolgen per persoon ook zullen verschillen. Waar de één als gevolg nog gewoon alle dagelijkse bezigheden kan uitvoeren, zal de ander zich zeer ziek voelen.

Testen lactose-allergie

Het testen van een lactose-allergie kan dus van levensbelang zijn. Wanneer je positief getest bent voor een lactose-allergie kun je meteen actie ondernemen om je klachten te verminderen. Daarnaast weet je welke acties je moet ondernemen wanneer je toch lactose binnenkrijgt. Doordat een lactose-allergie vaak verward wordt met allerlei andere voedsel allergieën is het van belang dat je andere voedsel allergieën uitsluit. Het testen van een lactose-allergie is dus van groots belang! Het testen van een lactose-allergie kan zeer gemakkelijk:
 • Online voedseltest online bestellen
 • Test wordt naar je toegestuurd (past door de brievenbus)
 • Bloed afname (volgens de instructies)
 • Retourneren van het materiaal naar het laboratorium, bloed zal hier worden hier onderzocht
 • Professioneel resultaat na enkele dagen
Veel mensen met een allergie kiezen ervoor om een op deze manier een test af te nemen door het gemak en doordat de kosten veel lager liggen dan wanneer je een test laat afnemen bij de huisarts. Bestel test

Genezen lactose-allergie

In principe kun je niet genezen van een lactose-allergie. Er zijn wel medicijnen die allergische klachten verlichten wanneer je toch lactose binnen hebt gekregen. Het genezen van een lactose-allergie is, net als andere voedsel allergieën, niet mogelijk. Waar een lactose-allergie wel op latere leeftijd kan ontstaan, is het niet zo dat je op latere leeftijd van een lactose-allergie kunt genezen. In plaats van genezen is het verstandig om een lactose-vrij dieet samen te stellen en ervoor te zorgen dat je geen lactose binnenkrijgt.

Recepten lactose-allergie

Wanneer je een lactose-allergie hebt is het verstandig om je in te lezen in welke producten je wel en juist niet kunt eten. Zo moet je bijvoorbeeld uitkijken met melk, diverse kazen, vla, roomboter en roomijs. Daarnaast kun je supplementen slikken op basis van lactase, hoewel dit werkt niet voor iedereen even goed werkt. Wanneer je een zuivelrijke maaltijd nuttigt, zul je meerdere supplementen moeten slikken, maar niet iedereen zal dit goed verdragen. Het is dus noodzakelijk dat je zelf uitzoekt welke voedingsstoffen je wel en welke je niet kunt nuttigen om ervoor te zorgen dat een lactose-allergie je leven zo min mogelijk beïnvloedt.

Bestel test

Laat u testen op 120 ingrediënten plus 15 additieven! Kom erachter wat u wel en wat u niet kan eten.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test