Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Acne symptomen

Heeft u last van een jeukende en geïrriteerde huid?

Wat is acne? Acne is een dermatologische aandoening die meestal opsteekt tijdens de adolescentie, meer dan 89% van de tieners heeft er last van. Maar dit probleem kan ook na de jeugd aanhouden of zelfs op latere leeftijd ontstaan. Acne ontstaat wanneer de poriën verstopt raken door een overproductie van talg, dat een broeinest van bacteriën vormt, waardoor er een pijnlijke ontsteking ontstaat. Hormonale disbalans, voedingskeuzes en stress kunnen bestaande acne aanwakkeren en verergeren.

Acne symptomen

Pijnlijke puisten die ontstaan op het gezicht, op de rug en/of op de borst. Langdurige ontsteking veroorzaakt roodheid van de huid. De aanwezigheid van zwarte en witte comedonen, en in ergere gevallen cystes. Maakt u zich zorgen en ongerust of heeft u het gevoel dat u de acne niet meer onder controle hebt, dan is het goed om een huisarts of dermatoloog te bezoeken en medische oorzaken uit te sluiten. Als u last hebt van langdurige acne, dan is het misschien wel een goed idee om uw eetpatroon eens onder de loep te nemen, ook omdat er een groot verband is tussen acne en voeding.

Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu. Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden. Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’. Voor mensen met acne is het ontdekken en begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op uw gezondheid en welzijn is belangrijk om de best mogelijke keuzes te laten maken, voor verbetering van de huid.

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 40 mensen die last hadden van acne, rapporteerde 88 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

  • Onderzoek onder 5286 mensen die deelnamen aan deze VoedselintolerantieTest – een voedsel specifieke test die IgG reacties meet, ook wel Enzyme Immuno Assay (EIA) of de ELISA bloedtest genoemd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.