Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Histamine allergie / intolerantie

Histamine komt voor in dierlijke en ander eiwitrijke voedingsstoffen. Sluit een histamine allergie uit en laat u testen!

Ben jij bang dat je last hebt van een voedselallergie, maar na meerdere dokters bezoeken ben je er nog steeds niet achter waarvoor je allergisch bent? Wij hebben wellicht de oplossing voor jouw situatie. Met onze voedselintolerantie test word je namelijk getest op meer dan 100 voedselintoleranties. Een histamine intolerantie is daar een voorbeeld van. Histamine is het stofje in het lichaam dat ervoor zorgt dat er een allergische reactie ontstaat. Het is lastig vast te stellen of je last hebt van een histamine intolerantie. Gelukkig kun je hier dus wel snel achter komen dankzij de voedselintolerantie test. Lees hieronder meer over een histamine intolerantie of bestel direct de test!  Bestel test

Wat is histamine?

Histamine is zoals eerder vermeld een lichaamseigen stofje dat in alle weefsels van het lichaam aanwezig is. Het helpt namelijk bij het aanmaken van maagzuur, de werking van het immuunsysteem en de werking van het slaap-waakritme. Wanneer een ziekteverwekker het lichaam binnentreedt, dan zorgt histamine ervoor dat het immuunsysteem gaat werken. Histamine bevindt zich verder ook in onze hersenen. Daar fungeert het als een neurotransmitter. Deze neurotransmitter communiceert belangrijke berichten vanuit de hersenen, zoals ons humeur.  Naast dat het lichaam zelf histamine produceert, bevatten sommige voedingsmiddelen ook de stof histamine. In voeding kan histamine zelfs toenemen naarmate het rijper wordt, gegist of gefermenteerd is en als het gaat bederven. Wanneer je allergisch of intolerant bent voor een bepaald soort voeding, dan kan het ook zijn dat deze voedingsmiddelen het lichaam ertoe zetten om meer histamine aan te maken. Wanneer je teveel histamine binnenkrijgt, dan kun je ook last krijgen van vervelende klachten. Er ontstaan dan namelijk allergische reacties. 

Histamine allergie symptomen

Wanneer er te veel histamine aanwezig is in het lichaam, dan krijg je last van karakteristieke symptomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verstopping in de neus
  • Uitslag op de huid
  • Hartkloppingen
  • Darmklachten
  • Hoofdpijn
  • Slapeloosheid 
  • Jeuk 
  • Astmatische klachten 

 

Te veel histamine in het lichaam kan zelfs zorgen dat er angst- en paniekaanvallen ontstaan. Dat komt omdat histamine zoals eerder vermeld een neurotransmitter is. De exacte klachten kunnen uiteraard per persoon verschillen. Het is daarom lastig om zo’n allergie zelf vast te stellen. Met onze voedsel test is het echter een fluitje van een cent! 

Doe de histamine test! 

Dus ben jij bang dat je last hebt van een histamine allergie? Krijg je bijvoorbeeld regelmatig last van twee of meer van de bovengenoemde symptomen? Dan kan het zijn dat je te veel histamine in jouw lichaam hebt. Dat wordt dan een ‘histamine intolerantie’ genoemd in plaats van een allergie. Wij adviseren je om te testen met de voedselintolerantie test of er werkelijk sprake is van deze intolerantie. Wanneer je eenmaal op de hoogte bent van de intolerantie, dan kun je de allergische klachten voorkomen door jouw dieet aan te passen. Naast dat de voedselintolerantie test op een histamine intolerantie, word je tegelijk getest op meer dan 100 andere voedingsintoleranties. Dus wil je niet meer leven met die twijfel? Koop dan de test en ontdek waar jij precies intolerant voor bent.

Bestel test

Bent u benieuwd of u een histamine allergie hebt?

Onze Voedselintolerantie Test is een test die op 120 ingrediënten + 15 additieven controleert.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test