Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Histamine komt voor in dierlijke en ander eiwitrijke voedingsstoffen

Sluit een histamine allergie uit en laat u testen!

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Histamine is een neurotransmitter dat door het menselijk lichaam wordt aangemaakt wanneer je lichaam een allergische reactie geeft. Er zijn een aantal zeer herkenbare symptomen waar je last van hebt tijdens een allergische reactie. Een histamine-allergie kan zeer vervelend zijn en kan je enorm belemmeren in het dagelijks leven.

Symptomen histamine-allergie

Mensen krijgen last van de volgende symptomen wanneer er sprake is van een histamine-allergie:
 • Warm gevoel en roodheid (flushing)
 • Irritatie van keel, neus en huid
 • Jeuk aan neus en ogen
 • Opzwelling van ogen of huid algemeen
 • Hardtkloppingen
 • Hoesten
 • Huiduitslag
 • Diarree
De klachten zijn erg uiteenlopend en zullen per persoon verschillen. De een zal een beetje last hebben van bepaalde klachten en de ander zal zeer ernstige klachten hebben.

Gevolgen histamine-allergie

De gevolgen van een histamine-allergie zijn voornamelijk dat je last krijgt van bovengenoemde klachten. Wanneer mensen een ernstige allergie hebben, is een klein beetje histamine al genoeg voor zeer ernstige problemen;
 • Vervelende klachten;
 • Belemmeringen in het dagelijkse leven;
 • Problemen met ademhalen.

Testen histamine-allergie

Doordat een histamine-allergie zeer ernstig is, is het verstandig om jezelf te testen op histamine-allergie. Test jezelf op histamine-allergie en neem de nodige acties wanneer je inderdaad een histamine-allergie hebt. Een histamine-allergie is erg vervelend, maar kan ook onduidelijk zijn. Waar ben je allergisch voor? Het testen van een histamine-allergie is zeer verstandig en is heel gemakkelijk. Het testen van een histamine-allergie kan zeer éénvoudig:
 • Je bestelt een voedseltest
 • Een test wordt naar je thuisgestuurd
 • Je neemt een druppeltje bloed af (volgens de instructies)
 • Je retourneert jouw materiaal naar het laboratorium
 • Na enkele dagen ontvang je jouw uitslag.
Het doen van een allergietest online is veelal gemakkelijker en voordeliger dan het afnemen van een allergietest bij een huisarts. Veel mensen kiezen dan ook voor een online voedselallergietest. Bestel test

Genezen histamine-allergie

Een histamine-allergie is niet te genezen. Hoewel een histamine-allergie niet altijd vanaf de geboorte wordt meegedragen, kun je hier op latere leeftijd wel een allergie voor ontwikkelen. Jammer genoeg is een histamine-allergie niet te genezen, maar er kan wel zeer goed mee geleefd worden. Wanneer je weet waar je allergisch voor bent kan je dit vermijden en op deze manier de allergie je leven zo min mogelijk te laten beïnvloeden.

Recepten histamine-allergie

Over het algemeen wordt bij een allergie aangeraden om niet met de allergenen in contact te komen, of het nu gaat om een voedselallergie of een inhalatieallergie. Daarnaast zijn er bepaalde medicijnen die een histamine-allergie tegengaan of onderdrukken. Het is dus niet nodig dat er recepten voor je worden uitgeschreven, maar je dient er wel voor te zorgen niet met je allergie in contact te komen.

Bestel test

Bent u benieuwd of u een histamine allergie hebt?

Onze Voedselintolerantie Test is een test die op 120 ingrediënten + 15 additieven controleert.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test