Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Wat is een notenintolerantie?

Heeft u een intolerantie voor noten?

Verschil tussen notenallergie en notenintolerantie Als u een intolerantie heeft  gedefinieerd als een voedsel-specifieke IgG reactie) voor noten, reageert uw lichaam negatief op de eiwitten uit noten. Het is belangrijk te begrijpen dat een notenintolerantie heel anders is dan een nootallergie. Als u allergisch bent voor noten, kunt u zich onwel voelen vrijwel meteen na het eten ervan, er treedt een ernstige reactie op die vaak onmiddellijke medische hulp vereist. Wanner u last heeft van notenintolerantie is de reactie vertraagd en minder ernstig.

Ook wel bekend als..

Er zijn veel producten die noten bevatten, hetzij als aroma of als broodbeleg. U hiervan bewust worden is zeer belangrijk bij het aanpassen van uw voedingspatroon. Een test is nodig om te bepalen welke specifieke noten voor u een probleem vormen. De volgende lijst bevat ingrediënten die mogelijk moeten worden vermeden wanneer er sprake is van notenintolerantie:

  • Peulvruchten (pinda’s)
  • Bonen, erwten, luzerne, linzen en sojabonen
  • Steenvruchten (amandelen en walnoten)
  • Noten (pistachenoten, hazelnoten, pecannoten, pijnboompitten, kastanjes, paranoten, cashewnoten en macadamia)
  • Kokosnoot
  • Notenolie

Vervanging voor een evenwichtige voeding

Noten verrijken uw dieet met goede vetten, maar ook als een bron van zink, calcium en eiwitten. Als u last heeft van notenintolerantie, kunt u uw dieet aanvullen met een verscheidenheid aan alternatieven, waaronder:

  • Olijven
  • Zonnebloempitten
  • Pompoenzaden
  • Avocado

Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor noten bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken. Voedselintolerantie.nl is er om u te helpen en u te laten begrijpen hoe u uw voedingskeuzes kunt optimaliseren.

Bovenstaande informatie over voedselintolerantie (door Voedselintolerantie.nl gedefinieerd als een voedsel specifieke IgG reactie) is bedoeld om advies te geven over het optimaliseren van uw dieet. Voedselintolerantie.nl raadt aan om voor enigerlei medische kwesties uw huisarts te raadplegen voordat u met de Voedselintolerantie test begint.

"Als u een intolerantie heeft  gedefinieerd als een voedsel-specifieke IgG reactie) voor noten, reageert uw lichaam negatief op de eiwitten uit noten"

"Er zijn veel producten die noten bevatten, hetzij als aroma of als broodbeleg"

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.