Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Een voedselallergie is niet te genezen.

Maar zorg ervoor dat u er wel op tijd bij bent!

Een voedselallergie kan enorm vervelend zijn. Het kan lastige klachten geven en zonder tijdige diagnose kan het soms zelfs gevaarlijk zijn. Maar wat houdt een voedselallergie eigenlijk in? En wat kan je er tegen doen?

Symptomen Voedselallergie

Er zijn verschillende vormen van voedselallergie. Denk bijvoorbeeld aan koemelkallergie, tarweallergie en glutenallergie. De symptomen van de verschillende voedselallergieën kunnen enigszins van elkaar afwijken. Maar over het algemeen krijgt je last van:
 • Huidproblemen: jeuk, bultjes/uitslag
 • Moeite met ademen: piepen, kortademig
 • Darmklachten: overgeven, diarree of obstipatie, misselijkheid

Gevolgen Voedselallergie

Wat zijn de gevolgen van een voedselallergie? Naast dat je erg vervelende klachten kunt krijgen van een voedselallergie, kan een allergie ook gevaarlijk zijn wanneer er niks aan gedaan wordt. De gevolgen van een voedselallergie zijn dus zeer serieus;
 • (Meestal) levenslange klachten;
 • Belemmeringen in het dagelijks leven;
 • Verstikking of andere overlijdingsoorzaken.

Testen

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties. Het testen van een voedselallergie of voedselintolerantie is in bijna alle gevallen noodzakelijk. Zo kun je er zeker van zijn dat je daadwerkelijk een voedselallergie of voedselintolerantie hebt en weet je welke voedingsstoffen je moet vermijden. Daarnaast weet je welke acties je moet ondernemen op het moment dat je tóch iets van die voedingsstoffen binnenkrijgt. Testen kan een hoop problemen voorkomen! Het testen van een voedselallergie of voedselintolerantie kan zeer éénvoudig:
 • Bestel de voedseltest online
 • Ontvang de voedseltest door de brievenbus
 • Neem bloed af volgens de instructies
 • Retourneer het materiaal naar het laboratorium
 • Ontvang professioneel resultaat
De kosten van een voedseltest en de tijd en moeite liggen bij een huisarts meestal hoger dan een de Voedselintolerantie Test bij Voedselintolerantie.nl. Veel mensen kiezen voor gemak en voordelige Voedseltesten en bestellen de Voedselintolerantie Test online. Bestel test De Voedselintolerantie Test is niet een allergietest, maar een intolerantietest. Om tot een diagnose voor een allergie te komen raadpleeg uw arts. De resultaten worden alleen verstrekt voor educatieve en informatieve doeleinden. Dit product is niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. De scoremethoden die worden gebruikt om uw uitkomsten te bepalen, zijn gebaseerd op correlatiegegevens en referentiekader die door de provider zijn verzameld. Andere factoren zoals algemene gezondheid, milieu of dieet kunnen invloed hebben op de resultaten.

Genezen Voedselallergie

Een voedselallergie kan niet genezen worden, maar met de juiste diagnose kun je de gevolgen enorm beperken. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je geen voedingsstoffen van de betreffende allergie binnenkrijgt. Daarnaast kun je de klachten (deels) bestrijden op het moment dat je de voedingsstoffen toch binnenkrijgt. Hierin geldt wel: voorkomen is beter dan genezen.

Recepten Voedselallergie

Wat voor recepten worden er voorgeschreven wanneer je een voedselallergie hebt? Over het algemeen worden er geen recepten voorgeschreven ter preventie van een voedselallergie. Je moet er namelijk voor zorgen dat je de voedingsstoffen waar je allergisch voor bent niet binnenkrijgt. Gebeurt dit echter wel, dan krijg je last van allergische klachten, wat erg belemmerend kan zijn in het dagelijks leven. Soms kunnen bepaalde stoffen zelfs dodelijk zijn.

Bestel test

Een voedselallergie is zeldzamer dan een voedselintollerantie.

Maar de risico's van een allergie zijn hoger! Wacht niet langer en bestel de test.

Voedselintolerantie Test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test