Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Eczeem

Ook weten of uw eczeem wordt veroorzaak door een voedselintolerantie?

Er bestaan meer dan 10 verschillende types eczeem 15-20% van de kinderen hebben er last van 38% van de patiënten zijn volwassenen, meestal met ernstige of aanhoudende klachten

Eczeem kan een ernstig negatief effect hebben op de kwaliteit van leven en kan soms moeilijk worden behandeld. Tegenwoordig bestaan de werkzaamheden van een huisarts voor 15% tot 20% uit de behandeling van huidaandoeningen. Er zijn meer dan 10 verschillende types eczeem. 15-20% van de kinderen worden door eczeem geplaagd en 38% van de patiënten zijn volwassenen, meestal met ernstige of aanhoudende klachten. Mensen die geregeld last hebben van eczeem, worden ook wel ‘atopisch’ genoemd. Dit betekent dat zij een hyperactief immuunsysteem hebben waardoor hun huid gemakkelijk ontstoken raakt. Eczeem kan normaal gesproken onder controle worden gehouden door behandeling en door de veroorzakende factoren te vermijden.

 

Symptomen van eczeem:

Typische symptomen van eczeem zijn onder andere:

  • Droge huid die jeukt en ontstoken raakt
  • Ontstoken plekken krijgen soms blaasjes en scheidt vocht uit
  • De ontstoken plekken raken soms geïnfecteerd

Eczeem en voeding

Ondanks overweldigend bewijs voor een relatie tussen eczeem en voeding, worden erg weinig patiënten door hun arts getest op voedselintolerantie. Elk mens is uniek, dus het is moeilijk vast te stellen welke voedingsstof, of combinatie van voedingsstoffen, verantwoordelijk zijn voor iemands klachten. Wanneer u vermoedt eczeem te hebben is het verstandig om uw huisarts te raadplegen om onderliggende medische oorzaken of allergische reacties uit te sluiten. Wanneer u terugkomende klachten hebt van aanhoudende symptomen van eczeem kan dit een goede gelegenheid zijn om uw voeding eens nader te bestuderen.

Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu. Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden. Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’. Voor hen met aanhoudende symptomen van eczeem, is het ontdekken en begrijpen van je eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op je gezondheid en welzijn belangrijk om je de best mogelijke keuzes te laten maken. Het identificeren en verwijderen van deze specifieke voedingsstoffen van je dieet kan een belangrijke stap voorwaarts zijn om de ontstekingen van uw huid te beperken.

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 104 mensen die last hadden van kortademigheid, rapporteerde 89 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.