Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Pinda allergie . Krijg jij een allergische reactie van pinda's?

Dan is het goed om u te laten testen!

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties. Een pinda-allergie betekent dat je lichaam pinda's ziet als een gevaarlijke stof, waardoor je lichaam antistoffen aan gaat maken. Dit kan vervelende klachten geven en ervoor zorgen dat een pinda-allergie je hindert in het dagelijks leven. Voor sommige mensen is een pinda-allergie zelfs levensgevaarlijk.

Pinda allergie

Een pinda allergie is een veel voorkomende allergie: wel één op de vier Nederlanders heeft hier last vast. Bij een pinda allergie reageert jouw afweersysteem op de eiwitten uit pinda’s. Dit wordt ook wel een IgE reactie genoemd. Een pinda allergie kan zeer ernstig zijn en in sommige gevallen zelfs dodelijk. Daarom is het belangrijk dat je weet of jij inderdaad allergisch bent zodat je gevaarlijke situaties kunt voorkomen. Wil je meer informatie deze voedselallergie? Lees dan gerust verder! Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten over een pinda allergie. Bestel test

Wat is een pinda allergie?

Je denkt waarschijnlijk dat een pinda een soort noot is, maar dit is echter niet zo. Pinda’s behoren namelijk tot de peulvruchten familie. Net als andere peulvruchten zitten pinda’s vol met eiwitten. Hierdoor kan het zo zijn dat wanneer je last hebt van een dergelijke allergie, je ook allergisch bent voor andere peulvruchten. Leven met een pinda allergie kost wat meer moeite, want je moet altijd goed de voedseletiketten lezen. Veel geproduceerde etenswaren kunnen namelijk sporen bevatten van noten of pinda’s. Daarnaast is het ook mogelijk dat je allergisch bent voor bepaalde pitten en zaden. Denk hierbij aan maanzaad, sesamzaad, pijnboompitten, pompoenpitten en zonnebloempitten. Gelukkig hoeft dit niet het geval te zijn. Twijfel je waar je precies allergisch voor bent? Laat dit dan testen bij de huisarts.

Symptomen van een pinda allergie

Een pinda allergie kan doorgaans leiden tot verschillende klachten. Veel voorkomende klachten zijn huid-, luchtweg- en anafylactische reacties. Een anafylactische reactie is een overgevoeligheidsreactie wanneer een persoon iets eet waar hij of zij allergisch voor is. Wanneer een persoon pinda’s eet, maar hier eigenlijk niet tegen kan, dan geeft het lichaam waarschuwingssignalen af. Denk bijvoorbeeld aan een tintelend gevoel in de mond. De klachten van een pinda allergie verschillen weliswaar per persoon. Zo kan de één enorm veel klachten krijgen en hierbij ook gehinderd worden in het dagelijks leven, terwijl de ander nog goed kan functioneren. Hieronder volgen karakteristieke symptomen van een pinda allergie:

  • Een rood gezicht
  • Tranende ogen
  • Loopneus of verstopte neus
  • Buikklachten of diarree
  • Hoofdpijn
  • Bultjes op de huid
  • Benauwdheid
  • Zwellingen op de tong, lippen en oogleden
  • Flauwvallen

Heb ik een pinda allergie?

Ben jij onder de veronderstelling dat je een pinda allergie hebt? Ben je al vaker naar de dokter geweest en heb je een allergietest gedaan, maar komt hier niets uit? Dan kan het ook zo zijn dat je intolerant bent voor pinda’s. Een allergie wordt immers vaak verward met een intolerantie. Het verschil is dat het lichaam bij een allergie reageert op eiwitten uit voeding, terwijl bij een voedselintolerantie het lichaam reageert op aanwezige koolhydraten.

Wij van voedselintolerantie.nl biedt een test aan waar wordt getest op wel meer dan 120 voedselintoleranties. Als je op de hoogte bent van jouw intolerantie, dan kun je hier rekening mee houden. Vervolgens zal je nooit meer die vervelende klachten ervaren. Op de pinda intolerantie pagina gaan we dieper in op dit onderwerp. Wil je liever direct de test bestellen? Klik dan op de onderstaande button!

Bestel direct een test

Het is goed om u te laten testen op pinda-allergie

Bestel onze test en laat je testen op meer dan 120 andere ingrediënten plus 15 additieven

Bestel hier onze Voedselintolerantie Test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test