Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Krijg jij een allergische reactie van pinda's?

Dan is het goed om u te laten testen!

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Een pinda-allergie betekent dat je lichaam pinda's ziet als een gevaarlijke stof, waardoor je lichaam antistoffen aan gaat maken. Dit kan vervelende klachten geven en ervoor zorgen dat een pinda-allergie je hindert in het dagelijks leven. Voor sommige mensen is een pinda-allergie zelfs levensgevaarlijk.

Symptomen pinda-allergie

Een pinda-allergie geeft vervelende klachten, je kunt onder andere last krijgen van;
 • Een rood gezicht;
 • Tranende ogen;
 • Loopneus of verstopte neus;
 • Buikkrachten of diarree;
 • Hoofdpijn;
 • Bultjes op de huid.
De klachten van een pinda-allergie zullen verschillen per persoon. Zo kan de één enorm veel klachten krijgen en hierbij ook gehinderd worden in het dagelijks leven, waarbij de ander nog prima kan functioneren.

Gevolgen pinda-allergie

Ben jij allergisch voor pinda's en heb je toch pinda's of bestanddelen van pinda's binnengekregen? Negeer je klachten dan niet en neem het dan zeer serieus. Hoewel sommige mensen een klein beetje pinda kunnen verdragen, is voor andere mensen een kruimel al voldoende om in levensgevaar te komen. De meest voorkomende gevolgen van een pinda-allergie zijn;
 • Belemmering in het dagelijks leven;
 • Vage tot zeer ernstige klachten;
 • Verstikking.
De gevolgen van een pinda-allergie zijn dus zeer serieus. De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn, waardoor het belangrijk is om zeker te zijn dat je een pinda-allergie hebt.

Testen pinda-allergie

Het testen van een pinda-allergie is dus noodzakelijk. Het is belangrijk om vast te stellen waar je allergisch op reageert en welke vervolgstappen je hiervoor dient te nemen. Wacht niet tot je klachten ondragelijk worden en bestel een pinda-allergie test. Een pinda-allergie kan gemakkelijk verward worden met andere voedsel allergieën, doordat het vaak dezelfde soort klachten geeft. Het is dus voor jezelf fijn om te weten waar je allergisch voor bent om zo de klachten tot minimaliseren. Het testen van een pinda-allergie kan zeer éénvoudig:
 • Je bestelt een voedseltest online
 • Deze test wordt naar je thuisgestuurd en past door jouw brievenbus
 • Je neemt  zelf een druppeltje bloed af (volgens de instructies)
 • Je stuurt het materiaal naar het laboratorium, waar je bloedwaardes worden onderzocht
 • Na een aantal dagen ontvang je professioneel resultaat
Veel mensen met een allergie kiezen ervoor om een op deze manier een test af te nemen door het gemak en omdat de kosten veel lager liggen dan een allergietest bij een huisarts. Bestel test

Genezen pinda-allergie

Hoewel een pinda-allergie vaak op een latere leeftijd wordt ontwikkeld, is een pinda-allergie niet te genezen. Om een pinda-allergie je dagelijkse werkzaamheden niet te laten beïnvloeden is het verstandig om pinda’s te vermijden en een strikt pindavrij dieet te volgen. Een pinda-allergie is dus niet te genezen, maar je kunt er wel voor zorgen dat het je dagelijkse leven niet belemmerd.

Recepten pinda-allergie

Net zoals bij andere voedsel allergieën wordt ook bij een pinda-allergie geen recept uitgeschreven. Het is aan jezelf om te voorkomen dat je geen pinda’s of pindabestanddelen binnenkrijgt. Je kunt zelf gaan onderzoeken welke producten pinda’s bevatten, maar je kunt ook hulp van een diëtist inschakelen. Recepten zijn dus niet nodig voor een pinda-allergie.

Bestel direct een test

Het is goed om u te laten testen op pinda-allergie

Bestel onze test en laat je testen op meer dan 120 andere ingrediënten plus 15 additieven

Bestel hier onze Voedselintolerantie Test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test