Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Heb jij een allergie voor tarwe?

Bekijk hier de symptomen

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Tarwe is een veelvoorkomende graansoort en vind je in bijvoorbeeld brood en pannenkoeken. Tarwe is een product dat in het dagelijkse dieet van veel Nederlanders te vinden is. Daarom kan een tarwe-allergie enorm vervelend zijn.

Symptomen tarwe-allergie

Wanneer je een tarwe-allergie hebt kan dit zich uiten in verschillende klachten. Waar je bij een glutenallergie voornamelijk last krijgt van buikpijn en krampen, krijg je bij tarwe-allergie juist last van hele andere klachten;
 • Jeuk aan mond of keel;
 • Verstopte neus;
 • Jeuk aan ogen;
 • Buikkrampen en/of diarree;
 • Vermoeidheid;
 • Zwaar ademhalen.
De klachten bij een tarwe-allergie verschillen per persoon, waarbij de één weinig klachten ondervindt en de ander juist veel.

Gevolgen tarwe-allergie

Een tarwe-allergie kan zeer gevaarlijk zijn. De één kan lichte symptomen hebben, terwijl voor de ander een broodkruimel al gevaarlijk kan zijn. Doordat een tarwe-allergie ook op latere leeftijd op kan komen zetten is het zeer verstandig om jezelf te laten testen. Wanneer je dit niet zeker weet, kan het namelijk ernstige gevolgen hebben. De meest voorkomende gevolgen van een tarwe-allergie zijn;
 • Belemmering van dagelijks leven;
 • Last van vervelende klachten;
 • Levensgevaar in ernstige gevallen.

Testen tarwe-allergie

Merk je dat je last krijgt van bovenstaande klachten? Dan is het verstandig om een tarwe-allergietest af te nemen. Zo weet je zeker waar jouw klachten vandaar komen en welke voedingsstoffen je eventueel moet vermijden. Gezondheid gaat boven alles, wacht dus niet totdat de klachten ondragelijk worden en laat je testen! Het testen van een tarwe-allergie is zeer eenvoudig en kan je een ellende besparen in de toekomst. Het testen van een tarwe-allergie kan zeer éénvoudig:
 • Bestel jouw test online
 • Ontvang de test via de brievenbus
 • Neem een bloeddruppeltje af
 • Stuur je materiaal naar het laboratorium
 • Ontvang  jouw resultaat
Veel testers vinden het fijn om snel, discreet en voordelig een allergietest te doen. Dit kan met een voedselallergietest van voedselintolerantie.nl. In een paar stappen weet jij of je allergisch bent en waarvoor je allergisch bent. Bestel test

Genezen tarwe-allergie

Een tarwe-allergie is helaas niet te genezen. Hoewel je het wel op latere leeftijd kunt ontwikkelen zal een tarwe-allergie nooit compleet weggaan. Je kunt er wel voor zorgen dat de allergie je dagelijkse bezigheden niet belemmert door een tarwevrij dieet te volgen. Een tarwe-allergie zal je altijd bij je dragen en is daarom niet te genezen. Doordat het niet te genezen is, wordt aangeraden om een tarwevrij dieet te volgen.

Recepten tarwe-allergie

In principe wordt bij een tarwe-allergie geen recepten uitgeschreven. Het is belangrijk dat je er zelf voor zorgt om de voedingsstoffen die tarwe bevatten te vermijden, zodat je geen last krijgt van klachten. Een diëtiste kan je helpen bij het vinden van een geschikt dieet, waarbij je geen tarwe binnenkrijgt. Bij een tarwe-allergie ben je zelf verantwoordelijk voor het vermijden van tarwe, er worden dus geen recepten uitgeschreven.

Bestel test

De symptomen zijn per persoon verschillend

Komt één van deze symptomen jou bekend voor? laat u dan testen!

Bekijk onze Voedselintolerantie Test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test