Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Wat is alcoholintolerantie?

Bestel hier uw test!

Alcoholintolerantie

Ethanol of alcohol allergie is extreem zeldzaam, maar als u een intolerantie (door VoedselintolerantieTest gedefinieerd als een voedsel specifieke IgG reactie) heeft voor alcoholische dranken, kan uw lichaam een ontstekingsreactie geven op proteïnen aanwezig in het fruit, of andere ingrediënten in de drank. Dit kunnen de druiven zijn in wijn of de hop in bier. De gist waardoor de alcohol fermenteert kan ook een oorzaak zijn voor de symptomen van alcoholintolerantie. Bovenop de problemen die door de ingrediënten veroorzaakt worden kunnen, verwijdt ethanol ook de bloedvaten wat kan leiden tot symptomen zoals astma, netelroos en ontsteking van de neusslijmvliezen (rhinitis). Alcohol kan ook de darmpermeabiliteit verhogen waardoor de kans op een intolerantie ook toeneemt.

Waar moet u op letten?

Het is over het algemeen vrij makkelijk, alhoewel soms wel frustrerend, om alcohol te vermijden wanneer u last heeft van alcoholintolerantie. Echter, het is nog altijd belangrijk om u bewust te zijn van de verschillende ingrediënten in alcoholische dranken waardoor u symptomen heeft van alcoholintolerantie. Hieronder vallen:

  • Brouwgist
  • Fruitsoorten in alcohol (druiven, appels, bessen, kokosnoten en sinaasappels)
  • Aroma’s (hop)
  • Granen (tarwe of rogge)

Advies voor alternatieven

Dat overconsumptie van alcohol schadelijk is voor de gezondheid is algemene kennis. Echter, de meesten van ons houden wel van een drankje met mate.

Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor alcohol bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken. Voedselintolerantie.nl is er om u te helpen en u te laten begrijpen hoe u uw voedingskeuzes kunt optimaliseren.

Bovenstaande informatie over voedselintolerantie (door Voedselintolerantie.nl gedefinieerd als een voedsel specifieke IgG reactie) is bedoeld om advies te geven over het optimaliseren van uw dieet. Voedselintolerantie.nl raadt aan om voor enigerlei medische kwesties uw huisarts te raadplegen voordat u met de Voedselintolerantie test begint.

"Ethanol of alcohol allergie is extreem zeldzaam"

"Alcohol kan ook de darmpermeabiliteit verhogen waardoor de kans op een intolerantie ook toeneemt"

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.