Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Prikkelbare Darm Syndroom

Herkent u deze symptomen

Wat is PDS? Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een darmsyndroom dat vaak de aanwezigheid en variërende ernst van één van de volgende symptomen bevat:

  • buikpijn
  • opgezwollen maag
  • darmklachten (onregelmatige stoelgang, verstopping, of een combinatie van de twee)

Één op de zes mensen ervaren symptomen van het prikkelbare darm syndroom en deze kunnen op elke leeftijd de kop opsteken, gewoonlijk tussen de leeftijd van 15 en 40 jaar oud. De kwaliteit van leven van mensen met de meest problematische symptomen, vooral darmkrampen, opgeblazen gevoel, en acute diarree, kan ernstig worden beïnvloed.

Leren omgaan met de symptomen van Prikkelbare Darm Syndroom

Mocht u symptomen van PDS ervaren adviseren we u om contact op te nemen met uw huisarts om eventuele medische oorzaken uit te sluiten. Wanneer de aandoening aanhoudt, kan dit een goede gelegenheid zijn om eens nader naar uw dieet te kijken. Behandelingen voor symptomen van het prikkelbare darm syndroom richten zich meestal op veranderingen in dieet en leefwijze, het vermijden van voedingsmiddelen die ontstekingen veroorzaken, en het voorkomen van stress. Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu. Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden.

Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’. Voor hen met aanhoudende symptomen van darmsyndromen, is het ontdekken en begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op uw gezondheid en welzijn belangrijk om u de best mogelijke keuzes te laten maken. Het identificeren en verwijderen van deze specifieke voedingsstoffen van uw dieet kan een belangrijke stap voorwaarts zijn om uw spijsvertering te verbeteren.

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 40 mensen die last hadden van acne, rapporteerde 88 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

  • Onderzoek onder 5286 mensen die deelnamen aan deze VoedselintolerantieTest – een voedsel specifieke test die IgG reacties meet, ook wel Enzyme Immuno Assay (EIA) of de ELISA bloedtest genoemd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.