Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Gewrichtspijn

Voedselintolerantie kan een oorzaak zijn van gewrichtspijn

Waarom doen mijn gewrichten pijn? Gewrichtspijn door een voedselintolerantie. Naar schatting hebben meer dan 9 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk last van artritis en verwante aandoeningen, waarbij men regelmatig stijfheid, pijn, zwellingen, vermoeidheid en beperkte beweeglijkheid ervaart. Een ontsteking ontstaat wanneer het immuunsysteem de gewrichten aanvalt, wat kan leiden tot een slopende pijn en zwelling. De behandeling richt zich normaliter op pijnbestrijding en ontstekingsremmers. Echter, in veel gevallen kunnen deze medicijnen ongewenste bijwerkingen hebben zoals een verhoogde bloeddruk, diarree en een verhoogde gevoeligheid voor infecties.

Symptomen van gewrichtspijn

Typische symptomen van gewrichtspijn zijn onder andere:

  • Aanhoudende pijn in gewrichten, zoals enkels, polsen, knieën, heupen, rug en schouders
  • Stijfheid of zwelling van de gewrichten
  • Pijn bij bewegen

Gewrichtspijn en voeding

Wanneer u zichzelf afvraagt “waarom doen mijn gewrichten pijn?” en aanhoudende klachten en pijn ervaart, zonder duidelijke aanleiding, raden wij u aan om uw huisarts te raadplegen om onderliggende medische oorzaken uit te sluiten. Wanneer u aanhoudende klachten heeft van gewrichtspijn kan dit een goede gelegenheid zijn om uw voeding eens nader te bestuderen. Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu. Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden.

Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’. Voor degenen met gewrichtspijn, is het ontdekken en begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op je gezondheid en welzijn belangrijk om u de best mogelijke keuzes te laten maken. Het identificeren en verwijderen van deze specifieke voedingsstoffen van je dieet kan een belangrijke stap voorwaarts zijn om de gezondheid van uw gewrichten te verbeteren.

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 104 mensen die last hadden van kortademigheid, rapporteerde 89 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.