Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Opgeblazen gevoel

Probeer een First-step test, om te kijken of u van uw opgeblazen gevoel af kan

Waarom heb ik een opgeblazen gevoel na het eten? Een opgeblazen gevoel wordt vaak veroorzaakt door een buitensporige opbouw van darmgassen die ongemakkelijk en gênant kan zijn. Bacteriën in het darmkanaal maken deze gassen aan door voedsel dat niet goed is verteerd of opgenomen.

Symptomen van een opgeblazen gevoel

Typische symptomen van een opgeblazen gevoel zijn:

  • Maag voelt strak aan, is pijnlijk of gezwollen na het eten
  • Een gevoel van ongemakkelijke ‘gevangen lucht’ in de maag

Wanneer u regelmatig last heeft van een opgeblazen gevoel raden wij u aan uw huisarts te raadplegen om onderliggende medische oorzaken uit te sluiten. Wanneer u regelmatig terugkomende klachten hebt van een opgeblazen gevoel kan dit een goede gelegenheid zijn om uw voeding eens nader te bestuderen. Onze reacties op de inname van voedsel en drank variëren ernstig per individu. Een ingrediënt dat problemen kan veroorzaken voor de één kan door een ander volledig getolereerd worden. Bij VoedselintolerantieTest refereren wij hier graag aan als onze persoonlijke ‘voedsel vingerafdruk’.

Voor degenen met regelmatig een opgeblazen gevoel, is het ontdekken en begrijpen van je eigen persoonlijke drank- en voedingsintoleranties en de effecten die deze hebben op uw gezondheid en welzijn belangrijk om u de best mogelijke keuzes te laten maken. Het identificeren en verwijderen van deze specifieke voedingsstoffen van uw dieet kan een belangrijke stap voorwaarts zijn om de spijsvertering te verbeteren.

 

De resultaten spreken voor zich

De University of York deed onderzoek naar het effect van het elimineren van bepaalde voeding gebaseerd op een voedselintolerantietest. Van de 104 mensen die last hadden van kortademigheid, rapporteerde 89 procent een verbetering nadat ze een van hun zogenaamde ‘triggers’ uit hun dieet hadden geschrapt. We omschrijven dit als voeding die een positieve IgG reactie geeft aan antistoffen in het bloed. Uit het onderzoek bleek dat 76% van de mensen die hun dieet streng volgden verbetering zagen en 68% van de mensen zag dit na 3 weken al.

Belangrijkste probleem – % percentage mensen dat verbetering zag

Weinig energie, moeheid, sufheid: 87%
Darmproblemen, PDS, Opgeblazen gevoel 80%
Ademhalingsproblemen, Astma, Sinusitis, Rhinitis 72%
Neurologische problemen, migraine, hoofdpijn, ME 78%
Huidproblemen, zoals Eczeem, Acne, Psoriasis 76%
Spierproblemen, Artritis, Gewrichtspijn 64%
Psychologische problemen, Depressie en angstgevoelens 81%

De informatie over voedselintolerantie (zoals beschreven door VoedselintolerantieTest bij een specifieke IgG reactie op voeding) is bedoeld om voedseladvies te geven en het dieet te optimaliseren. VoedselintolerantieTest claimt niet dat het in staat is symptomen te behandelen of genezen en raadt dringend aan om medische problemen altijd te voor te leggen aan de huisarts.

  • Onderzoek onder 5286 mensen die deelnamen aan deze VoedselintolerantieTest – een voedsel specifieke test die IgG reacties meet, ook wel Enzyme Immuno Assay (EIA) of de ELISA bloedtest genoemd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.