Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Lichamelijke klachten van koemelk?

Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met een koemelkallergie

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties.

Een koemelk allergie is de meest voorkomende voedselallergie in Nederland. Het zijn vooral baby's die koemelk niet verdragen en dus allergisch zijn voor koemelk. Dit in tegenstelling tot andere voedsel allergieën. Daarnaast is het mogelijk om te genezen van een koemelkallergie, wat bij vele andere voedsel allergieën niet het geval is.

Symptomen koemelkallergie

Een koemelkallergie kan enorm vervelende symptomen geven en zijn vooral bij baby's zeer vervelend. Je krijgt onder andere last van;
 • Jeuk aan mond, neus en ogen;
 • Buikklachten;
 • Eczeem;
 • Netelroos;
 • Bultjes.
Niet iedereen heeft last van dezelfde klachten en de mate van klachten zijn per persoon verschillend. De klachten kunnen erg vervelend zijn en behoorlijk belemmerend zijn voor het dagelijks leven.

Gevolgen koemelkallergie

Een koemelk-allergie kan  enorm veel vervelende gevolgen hebben. Doordat het vaak bij baby's voorkomt zijn de gevolgen nog vervelender, doordat baby's kwetsbaarder zijn dan volwassen mensen. Soms kan een druppel koemelk al enorm vervelende klachten geven of zelfs dodelijk zijn. De gevolgen zijn dus zeer ernstig, de meest voorkomende gevolgen van een koemelkallergie zijn;
 • Vervelende klachten;
 • Belemmering van het dagelijks leven door klachten;
 • Dodelijk in ernstige gevallen;

Testen koemelkallergie

Het testen van een koemelk-allergie is logischerwijs noodzakelijk. Het is niet altijd duidelijk om wat voor allergie of ziekte het gaat en daarom is het belangrijk om te weten of je daadwerkelijk allergisch bent voor koemelk. Op deze manier kunnen noodzakelijke vervolgstappen genomen worden. Het testen van een koemelk-allergie is dus belangrijk, wanneer het om een baby of peuter gaat is het zelfs noodzakelijk. Het testen van een koemelkallergie kan zeer éénvoudig:
 • Bestel & ontvang jouw allergietest door de brievenbus
 • Neem een druppeltje bloed af
 • Stuur jouw materiaal naar het laboratorium
 • Laat je bloed professioneel onderzoeken en ontvang jouw resultaat
Veel mensen met een allergie kiezen ervoor om een op deze manier een test af te nemen door het gemak en doordat de kosten veel lager liggen dan wanneer je een test laat afnemen bij de huisarts. Bestel test

Genezen koemelkallergie

In tegenstelling tot veel andere voedselallergieën is een koemelk-allergie wel te genezen. Dit kan helaas niet worden gedaan door een arts of je zelf, maar in sommige gevallen verdwijnt de allergie op een leeftijd van 4 jaar. Vaak wordt de allergie al minder wanneer een kind 1 jaar oud is, afhankelijk van de ernst van de koemelkallergie. Slechts 1-2 van de baby’s zullen hun leven lang allergisch blijven voor koemelk. Het is dus verstandig om na verloop van tijd te onderzoeken of een kind nog steeds allergisch, of inmiddels genezen is.

Recepten koemelkallergie

In de basis worden geen recepten uitgeschreven voor een koemelk-allergie. Het is belangrijk dat een persoon met koemelk-allergie alle producten met koemelk vermijdt en dus een strikt koemelkvrij dieet gaat volgen. Een diëtiste kan je hierbij helpen. Er zijn geen recepten die de klachten van een koemelkallergie verminderen of genezen, daarom worden er geen recepten gegeven aan mensen met een koemelkallergie.

Bestel test

Koemelk is in veel producten te vinden.

Vererger de klachten niet en weet of je allergisch bent voor koemelk

Bestel hier de test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test