Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Koemelkallergie. Lichamelijke klachten van koemelk?

Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met een koemelkallergie

De termen voedselintolerantie en voedselallergie worden in het dagelijks leven regelmatig door elkaar gebruikt, omdat de symptomen vaak overeenkomen. Voedselintolerantie wordt vaak opgevat als een voedselallergie, maar Voedselintolerantie.nl test enkel op voedselintoleranties. Een koemelk allergie is de meest voorkomende voedselallergie in Nederland. Het zijn vooral baby's die koemelk niet verdragen en dus allergisch zijn voor koemelk. Dit in tegenstelling tot andere voedsel allergieën. Daarnaast is het mogelijk om te genezen van een koemelkallergie, wat bij vele andere voedsel allergieën niet het geval is.

Koemelkallergie

Ervaar jij lichamelijke klachten na het drinken van koemelk? Dan kan het zo zijn dat je een koemelkallergie hebt. Deze allergie voor koemelk wordt weliswaar vaak verward met een lactose allergie, maar een lactose allergie bestaat eigenlijk niet. Dat komt omdat het lichaam bij een allergie reageert op een eiwit. Lactose is echter een koolhydraat. Hierdoor kan er dus geen sprake zijn van een lactose allergie. Vermoed je echter dat je een allergie voor koemelk hebt? Lees dan gerust verder als je meer hierover te weten wilt komen. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over een koemelkallergie. Bestel test

Wat is een koemelkallergie?

Een koemelkallergie is een voedselallergie waarbij het lichaam een heftige reactie geeft op eiwitten uit koemelk. Deze allergische reactie wordt ook wel een IgE reactie genoemd. De reactie ontstaat doordat het immuunsysteem de stof niet herkent. Het lichaam gaat vervolgens antistoffen tegen deze eiwitten produceren. Dat resulteert uiteindelijk in een allergische reactie. Doorgaans komt een koemelkallergie het meest voor bij baby’s. Een koemelk allergie wordt hierdoor meestal vastgesteld in het eerste levensjaar. Moeders moeten dan koemelk vermijden en juist borstvoeding moeten geven. Een koemelkallergie op latere leeftijd komt overigens veel minder vaak voor. De kans op een dergelijke allergie is overigens groter wanneer dit al voorkomt in de familie.

Symptomen koemelkallergie:

De exacte klachten die optreden na het drinken van koemelk wanneer je kampt met een koemelkallergie kunnen per persoon verschillen. De ene persoon zal  zeer ernstige klachten hebben, terwijl de ander er weinig van merkt. Wanneer je allergisch bent, dan treden vaak meer dan één van de klachten tegelijk op. Aan de volgende symptomen kun je een koemelkallergie het beste herkennen:

  • Jeuk aan mond, neus en ogen
  • Buikklachten
  • Eczeem
  • Netelroos
  • Bultjes

Vaak denken ouders al heel snel dat hun baby last heeft van een koemelkallergie. Gelukkig is dit maar in 2 á 3% van de gevallen juist. Bij een baby kun je een koemelkallergie herkennen aan symptomen zoals spugen, diarree en krampjes.

Anders dan bij de meeste allergieën is een koemelkallergie wel te genezen. Helaas is er geen medicijn voor en je kunt er zelf niets aan doen, maar je moet er simpelweg over heen groeien. In de meeste gevallen verdwijnt de allergie namelijk bij een leeftijd van 4 jaar.

Heb ik of mijn baby te maken met een koemelkallergie?

Over het algemeen denk je misschien wel last te hebben van een allergie, maar in feite blijkt dit niet zo te zijn. Na een allergietest valt er bijvoorbeeld niets te concluderen. Desondanks ervaar jij nog steeds dezelfde vervelende klachten na het consumeren van koemelk. Wat kan dan het probleem zijn? Waarschijnlijk heb je dan te maken met een intolerantie. Bij een intolerantie kun je de koolhydraten uit een voedingsmiddel niet verdragen. Hierdoor spreken we niet van een koemelk intolerantie, maar van een lactose intolerantie.

Een lactose intolerantie is de meest voorkomende intolerantie waar je last van kunt hebben. Ben je de vervelende symptomen van een voedselintolerantie inmiddels helemaal zat? Bestel dan vandaag nog de voedselintolerantie test. Dankzij deze test weet je zeker of je intolerant bent voor lactose. Daarnaast word je gelijk getest op meer dan 100 andere voedingsintoleranties. Met de uitslag pas je vervolgens gemakkelijk jouw eetpatroon aan zodat je nooit meer die nare klachten ervaart.

Bestel test

Koemelk is in veel producten te vinden.

Vererger de klachten niet en weet of je allergisch bent voor koemelk

Bestel hier de test

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.

Een voedselallergie is zeldzaam

slechts 2% van de bevolking heeft een voedselallergie, maar wist je dat de symptomen vele malen erger zijn bij een allergie dan bij een intolerantie? Verklein de kans op allergische reacties:

en bestel onze Voedselintolerantie Test