Oorzaken van voedselintolerantie
Mensen reageren verschillend op verschillende soorten voedsel. Voedselintoleranties en -allergieën treden in verschillende gedaantes op en kunnen de volgende oorzaken hebben:
- Voedselallergie – Directe reactie (IgE)
- Coeliakie – Chronische auto-immuun reactie op gluten waardoor de darmwanden beschadigen en voedingsstoffen niet voldoende kunnen worden opgenomen
- Enzymdeficiënties – klachten zoals lactose intolerantie
- Chemische overgevoeligheid op een aantal minder vaak voorkomende E – nrs
- Reactie op histamine in etenswaren
- Uitgesteld opgetreden voedselintolerantie (maatstaf van voedsel-specifieke IgG antilichaampjes wordt gebruikt door Voedselintolerantie.nl als een strategische methode om te bepalen welke voedingsmiddelen uit te sluiten); dit hoeft niet levenslang te zijn
Voedselintolerantie Test
De NHS erkent voedselintolerantie en raadt bij voorkeur als behandelmethode aan om voedseldagboeken bij te houden en diëten die bepaalde voedingsmiddelen uitsluiten te volgen. Het kan echter lastig zijn om bepaalde voedingsproblemen vast te stellen, zeker omdat het vaak voorkomt dat er tegelijktijdig reacties zijn op meerdere verschillende voedingsstoffen. Het probleem met een dieet waarbij voedingsstoffen worden uitgesloten kan zijn dat je jezelf onnodig van voedingsstoffen onthoudt die niet hoeft te vermijden, zeker wanneer je niet weet welke voedingsstoffen precies problemen veroorzaken. En wanneer je een combinatie van vermoedelijke ingrediënten allemaal tegelijk uitsluit kan dit het moeilijker maken om vast te stellen welke stof precies de oorzaak is van de reactie.
Bij Voedselintolerantie.nl hebben we de laatste 30 jaar onze kennis van diagnostische tests onderzocht en verder ontwikkeld, en we zijn de toonaangevende leverancier van services op het vlak van tests voor voedsel specifieke IgG antigenen. Samenwerkend met getrainde voedingstherapeuten heeft Voedselintolerantie.nl een uitgebreid programma ontwikkeld met individueel op maat gemaakte voedingsadviezen en ondersteuning van diëten, het verbeteren van gezondheid en welzijn.
Belangrijke informatie
Sommige mensen hebben aantoonbare verhoogde niveaus van voedsel specifieke IgG antigenen maar hebben geen last van gezondheidsklachten. Wij raden alleen aan een test te volgen wanneer men last heeft van symptomen, en adviseren altijd om deze symptomen eerst met een huisarts te bespreken om ernstige zaken uit te sluiten.
De Voedselintolerantie Test van Voedselintolerantie.nl verschaft geen informatie over coeliakie, enzymdeficiënties zoals lactose intolerantie, IgE-gerelateerde allergieën, histamine intolerantie of andere chemische overgevoeligheden. Voedselintolerantie.nl hebben ervoor gekozen om met de Voedselintolerantie Test voedsel een specifieke IgG antigenentest te gebruiken om de keuze te bepalen voor het dieet waarbij voedingsstoffen worden uitgesloten. De aanwezigheid van voedsel specifieke IgG antigenen geeft aan dat het lichaam een reactie heeft gegeven op bepaalde voedingsstof(fen). Veel mensen hebben wisselende niveaus van IgG antigenen in hun bloed, maar Voedselintolerantie.nl en hun Nutritional Therapists hebben ter ondersteuning van hun strategie bij een dieet waarbij voedingsstoffen worden uitgesloten een grens vastgesteld om te bepalen of voedsel specifieke IgG antigenen worden opgespoord of niet op 10AU (Arbitrary Units) per milliliter (AU/mL), met een grensgebied van 6-10AU/mL. De Voedselintolerantie Test van Voedselintolerantie.nl meet voedsel specifieke IgG antigenen.
De Voedselintolerantie Test is niet een allergietest, maar een intolerantietest. Om tot een diagnose voor een allergie te komen raadpleeg uw arts. De resultaten worden alleen verstrekt voor educatieve en informatieve doeleinden. Dit product is niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. De scoremethoden die worden gebruikt om uw uitkomsten te bepalen, zijn gebaseerd op correlatiegegevens en referentiekader die door de provider zijn verzameld. Andere factoren zoals algemene gezondheid, milieu of dieet kunnen invloed hebben op de resultaten.