Voorbeelden van voedselintolerantie
Wanneer u een voedsel specifieke IgG reactie of ‘intolerantie’ heeft op een specifieke soort voedsel, drank of additief, kan het lichaam verschillende ontstekingsreacties geven wanneer het ingrediënt onjuist beoordeeld wordt door het lichaam (als zijnde een bedreiging).
In tegenstelling tot allergische reacties kunnen deze immuunreacties uitgesteld optreden tot wel 72 uur later, en variëren in sterkte, waardoor het verteringsstelsel, de huid, gewrichten, ademhaling, energieniveau en zelfs psychologische gezondheid beïnvloed kunnen worden.
Het begrijpen van uw eigen persoonlijke drank- en voedselintoleranties, en het effect die deze kunnen hebben op uw gezondheid en welzijn, is belangrijk om te zorgen dat u de beste keuzes maakt in uw dieet.
Ingrediëntenlijst
Bekijk hier de gehele ingredientenlijst waar wij op testen
Lees snel verder
Lactose intolerantie
Heeft u last van het nuttigen van zuivel?
Lees snel verder
Gluten intolerantie
Bent u gevoelig voor tarwe, couscous of andere producten wat gluten bevat?
Lees snel verder
Alcohol intolerantie
Ethanol of alcohol allergie is extreem zeldzaam, maar als u een intolerantie heeft voor alcoholische dranken, kan uw lichaam een ontstekingsreactie geven op proteïnen aanwezig in het fruit, of andere ingrediënten in de drank.
Lees snel verder
Ei-intolerantie
Er zijn veel producten die eieren bevatten, hetzij om te binden of in te dikken. U hiervan bewust worden is een belangrijke stap in het aanpassen van uw voedingspatroon.
Lees snel verder
Noten intolerantie
Er zijn veel producten die noten bevatten, hetzij als aroma of als broodbeleg.
Lees snel verder
Tarwe intolerantie
Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor tarwe bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken.
Lees snel verder
Gist intolerantie
Bakkers gebruiken gist om het deeg te laten rijzen en brouwers gebruiken gist om in suiker om te zetten en vervolgens alcohol te maken. Als u last heeft van gistintolerantie, kunt u ook reacties krijgen op paddenstoelen, truffels, blauwe kaas en mout die allemaal schimmels bevatten.
Lees snel verder
Haver intolerantie
Haver is te vinden in bepaalde granen en bepaald gebak. Het is aan te raden om het etiket bestuderen als u het niet zeker weet.
Lees snel verder
Maïs intolerantie
Maïs als ingrediënt op zich kan vrij makkelijk uit uw voedingspatroon verwijderd worden. De volgende voedingsmiddelen dienen wel te worden vermeden…
Lees snel verder
Zeevruchten intolerantie
Wanneer schelpdieren in een voedingsproduct zitten, staat dit meestal op de verpakking vermeld. Echter, het is een goed idee om uzelf bekend te maken met de verschillende soorten zeevruchten en schaal- of schelpdieren om er op te letten of u misschien een zeevruchtenintolerantie heeft..
Lees snel verder