Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Wat is een ei-intolerantie?

Heeft u een intolerantie voor ei?

Ei-intolerantie

  Als u overgevoelig (door VoedselintolerantieTest gedefinieerd als voedsel-specifieke IgG reactie) voor eieren reageert uw lichaam op het eiwit, de dooier of allebei de delen. Het is dan raadzaam om eieren helemaal te vermijden; ook die eenden, kwartels en ganzen.  Deze bevatten namelijk soortgelijke eiwitten.

Er zijn veel producten die eieren bevatten, hetzij om te binden of in te dikken. U hiervan bewust worden is een belangrijke stap in het aanpassen van uw voedingspatroon. De volgende lijst van ingrediënten kunnen eieren bevatten en moet worden vermeden als u intolerantie:

  • Brood en gebak
  • Pannenkoeken en Yorkshire pudding
  • Quiches
  • Desserts
  • Sauzen en beleg
  • Mayonaise
  • Ijs
  • Vleesproducten

Ook wel bekend als..

Ei als ingrediënt wordt op de verpakking van een product vaak anders aangeduid. Het is dus een goed idee om hiermee vertrouwd te raken. De volgende namen worden ook gebruikt voor het ei:

  • Eidooier en eiwit
  • Albumine
  • Globuline
  • Lecithine (E322)
  • Lysozymen gewonnen uit eieren (E1105)
  • Ovomucoïde
  • Ovovitellin
  • Livetin

Vervanging voor een evenwichtige voeding

Een ei komt neer op ongeveer 15% van de dagelijkse behoefte aan eiwitten, daarom zijn eieren belangrijk, met name voor een vegetarisch dieet. Eieren zijn een bron van vitamine A, B, D en E en zijn rijk aan calcium, fosfor en ijzer. Om een evenwichtig en voedzaam dieet te garanderen wanneer het weglaten van eieren, zijn een gevarieerde mix van de volgende voedingsmiddelen:

  • melk, vlees en vis op basis van eiwitten
  • Bonen en peulvruchten
  • Noten en zaden

Wanneer we kijken naar vervangen van ei bij het koken of bakken, zijn er alternatieven die de bindende of verdikkende eigenschappen van ei nabootsen, zoals:

  • Geprakt fruit (binding)
  • maïszetmeel (verdikking)
  • Avocado

Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor eieren bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken. Voedselintolerantie.nl is er om u te helpen en u te laten begrijpen hoe u uw voedingskeuzes kunt optimaliseren.

Bovenstaande informatie over voedselintolerantie (door Voedselintolerantie.nl gedefinieerd als een voedsel specifieke IgG reactie) is bedoeld om advies te geven over het optimaliseren van uw dieet. Voedselintolerantie.nl raadt aan om voor enigerlei medische kwesties uw huisarts te raadplegen voordat u met de Voedselintolerantie test begint.

"Er zijn veel producten die eieren bevatten"

U hiervan bewust worden is een belangrijke stap in het aanpassen van uw voedingspatroon.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.