Waar op te letten
Gist is een integraal bestanddeel in vele producten, maar kan ook van nature voorkomen, zo groeit het op de huid van sommige bessen en zacht fruit. U bewust zijn van de aard van de voedingsmiddelen en dranken is belangrijk bij het aanpassen van uw voedingspatroon. De volgende lijst van ingrediënten dient u te vermijden wanneer u last heeft van gist-intolerantie:
- Marmite
- Gedroogd fruit
- Brood
- Azijn
- Champignons
- Jus en bouillonblokjes
- Gegiste dranken
- Bieren, wijnen en ciders
- Gemberbier
Ook wel bekend als..
Als ingrediënt, wordt gist vaak gegeven andere namen die kan het moeilijk maken om te identificeren op verpakking van een product, dus het is een goed idee om vertrouwd te raken met deze. De volgende namen worden ook gebruikt voor gist en deze ingrediënten moeten worden vermeden als je gist-intolerantie:
- Gehydrolyseerd eiwit
- Gehydrolyseerd plantaardig eiwit
- Zuur deeg
Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor gist bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken. Voedselintolerantie.nl is er om u te helpen en u te laten begrijpen hoe u uw voedingskeuzes kunt optimaliseren.
Bovenstaande informatie over voedselintolerantie (door Voedselintolerantie.nl gedefinieerd als een voedsel specifieke IgG reactie) is bedoeld om advies te geven over het optimaliseren van uw dieet. Voedselintolerantie.nl raadt aan om voor enigerlei medische kwesties uw huisarts te raadplegen voordat u met de Voedselintolerantie test begint.