Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Wat is een tarwe-intolerantie?

heeft u een intolerantie voor tarwe?

Een tarwe-intolerantie

Als u een intolerantie heeft (gedefinieerd als een voedsel-specifieke IgG reactie) voor tarwe, produceert uw lichaam een ontstekingsreactie op tarwe-eiwitten die aanwezig zijn in uw dieet. Mensen met tarwe intolerantie symptomen krijgen specifieke (IgG) reacties op tarwe, maar niet op gluten, waardoor ze keuze hebben uit een breder scala van graanvervangers omdat zij niet reageren op eiwitten uit gluten.

Waar kunt u op letten?

Tarwe is een veelvoorkomend ingrediënt in vele bakproducten, maar ook aanwezig in bloem als een verdikkingsmiddel en vulmiddel in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals soepen, sauzen en vleeswaren. Als u tarwe intolerantie heeft, moet u voorzichtig zijn en de volgende voedingsmiddelen vermijden:

Op basis van tarwe gebakken producten zoals: brood, gebak, donuts en taarten

  • Granen en crackers
  • Falafel
  • Specerijen, dressings, sauzen en jus
  • Verwerkt vlees, Deli vlees, hotdogs etc.
  • Pasta, waaronder couscous, gnocchi en gevulde pasta
  • Gebakken, gepaneerde kip, vis of andere gefrituurde voedingsmiddelen

Ook wel bekend onder..

Op de verpakking van levensmiddelen, wordt tarwe vaak gegeven andere namen die het moeilijk maken om het te vermijden Als u tarwe intolerantie heeft, moet u proberen om producten die de volgende ingrediënten bevatten, te vermijden:

 

  • Bulgur
  • Durum Tarwe
  • Einkorn
  • Emmer
  • Verrijkt, wit en volkoren tarwemeel
  • Farina
  • Meel (voor alle doeleinden, cake, verrijkt, graham, hoog eiwit, gebak)
  • Farro
  • Kamut
  • Griesmeel
  • Spelt
  • Ontsproten Tarwe
  • Tarwe (zemelen, kiemen, gluten, gras, mout, zetmeel)
  • Tarwegras

Vervanging voor een evenwichtige voeding

Om ervoor zorgen dat u een evenwichtige voeding die u voorziet van de koolhydraten en vezels die u nodig hebt, kunt u uw maaltijden aan te vullen met een verscheidenheid aan alternatieven zoals behouden:

  • Boekweit
  • Quinoa
  • Amarant
  • Haver
  • Maïs

Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor tarwe bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken. Voedselintolerantie.nl is er om u te helpen en u te laten begrijpen hoe u uw voedingskeuzes kunt optimaliseren.

Bovenstaande informatie over voedselintolerantie (door Voedselintolerantie.nl gedefinieerd als een voedsel specifieke IgG reactie) is bedoeld om advies te geven over het optimaliseren van uw dieet. Voedselintolerantie.nl raadt aan om voor enigerlei medische kwesties uw huisarts te raadplegen voordat u met de Voedselintolerantie test begint.

"Als u tarwe intolerantie heeft, moet u voorzichtig zijn!"

Tarwe is een veelvoorkomend ingrediënt in vele bakproducten, maar ook aanwezig in bloem als een verdikkingsmiddel...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.