Waar moet u op letten?
Wanneer schelpdieren in een voedingsproduct zitten, staat dit meestal op de verpakking vermeld. Echter, het is een goed idee om uzelf bekend te maken met de verschillende soorten zeevruchten en schaal- of schelpdieren om er op te letten of u misschien een zeevruchtenintolerantie heeft.
- Witvis (kabeljauw, schol, tong, koolvis, schelvis, pollak, zeeduivel)
- Vette vis (makreel, tonijn, sardines, ansjovis, zalm, haring, forel)
- Weekdieren (mossels, oesters, slakken, st. Jacobsschelp, inktvis, octopus)
- Schaaldieren (krabben, kreeft en garnalen)
Vervanging voor een evenwichtige voeding
Witvis is een uitstekende bron van proteïnen, vitaminen en mineralen. De Food Standards Agency raadt aan om minimaal twee porties vis per week te eten, waarvan minstens één vette vis, omdat deze in het bijzonder voedzaam is. Echter, wanneer u last heeft van een zeevruchtenintolerantie, is het belangrijk om uit te zoeken op welke specifieke zeevruchten u reageert en kunt zorgen dat u voldoende vervanging van vetzuren in uw voedingspatroon inpast, bijvoorbeeld met behulp van:
- Bladgroente zoals spinazie
- Avocado
- Walnoten, paranoten, hazelnoten en pecannoten
- Olijfolie en lijnzaadolie
- Eieren
- Sesamboter, pompoenzaadboter
- Tofu
- Kokosolie
Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor zeevruchten bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken. Voedselintolerantie.nl is er om u te helpen en u te laten begrijpen hoe u uw voedingskeuzes kunt optimaliseren.
Bovenstaande informatie over voedselintolerantie (door Voedselintolerantie.nl gedefinieerd als een voedsel specifieke IgG reactie) is bedoeld om advies te geven over het optimaliseren van uw dieet. Voedselintolerantie.nl raadt aan om voor enigerlei medische kwesties uw huisarts te raadplegen voordat u met de Voedselintolerantie test begint.