Europa's nummer 1 aanbieder van voedselintolerantie testen

Wat is Gistintolerantie?

Heeft u een intolerantie voor gist?

Gistintolerantie

Als u een intolerantie heeft (gedefinieerd als voedsel specifieke IgG reactie) voor gist, ontstaat er bij het consumeren van bepaalde producten een ontstekingsreactie in het lichaam. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezige groep eiwitdragers, in dit geval gist. Gist is een levende schimmel die wordt gebruikt als een actief ingrediënt in vele producten, u treft dit vooral in gebakken producten en alcoholische dranken.

Bakkers gebruiken gist om het deeg te laten rijzen en brouwers gebruiken gist om in suiker om te zetten en vervolgens alcohol te maken. Als u last heeft van gistintolerantie, kunt u ook reacties krijgen op paddenstoelen, truffels, blauwe kaas en mout die allemaal schimmels bevatten. Ook erg suikerrijke voeding kan de groei van natuurlijke gisten (zoals Candida of spruw) in het lichaam sterk versnellen, het is goed om daar ook op te letten.

Waar op te letten

Gist is een integraal bestanddeel in vele producten, maar kan ook van nature voorkomen, zo groeit het op de huid van sommige bessen en zacht fruit. U bewust zijn van de aard van de voedingsmiddelen en dranken is belangrijk bij het aanpassen van uw voedingspatroon. De volgende lijst van ingrediënten dient u te vermijden wanneer u last heeft van gist-intolerantie:

  • Marmite
  • Gedroogd fruit
  • Brood
  • Azijn
  • Champignons
  • Jus en bouillonblokjes
  • Gegiste dranken
  • Bieren, wijnen en ciders
  • Gemberbier

Ook wel bekend als..

Als ingrediënt, wordt gist vaak gegeven andere namen die kan het moeilijk maken om te identificeren op verpakking van een product, dus het is een goed idee om vertrouwd te raken met deze. De volgende namen worden ook gebruikt voor gist en deze ingrediënten moeten worden vermeden als je gist-intolerantie:

  • Gehydrolyseerd eiwit
  • Gehydrolyseerd plantaardig eiwit
  • Zuur deeg

Wanneer u heeft ontdekt dat u intolerant voor gist bent, is het niet direct noodzakelijk om drastische aanpassingen in het voedingspatroon te maken. Voedselintolerantie.nl is er om u te helpen en u te laten begrijpen hoe u uw voedingskeuzes kunt optimaliseren.

Bovenstaande informatie over voedselintolerantie (door Voedselintolerantie.nl gedefinieerd als een voedsel specifieke IgG reactie) is bedoeld om advies te geven over het optimaliseren van uw dieet. Voedselintolerantie.nl raadt aan om voor enigerlei medische kwesties uw huisarts te raadplegen voordat u met de Voedselintolerantie test begint.

"Bakkers gebruiken gist om het deeg te laten rijzen en brouwers gebruiken gist om in suiker om te zetten en vervolgens alcohol te maken."

"Gist is een integraal bestanddeel in vele producten"

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van alles omtrent de Voedselintolerantie Test.

Uw gegevens blijven privé, en we sturen u geen reclame.